Суспільство

12,7 тис. робочих місць вдалося зберегти на Чернігівщині завдяки програмі з часткового безробіття

Про це повідомила директор Чернігівського обласного центру зайняті Лідія Падалка. За її словами, на фінансування допомоги з часткового безробіття в області було витрачено понад 79 млн грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зареєстровані в службі зайнятості безробітні можуть мати персональний кабінет

Можливістю отримати допомогу з часткового безробіття першими скористалися роботодавці з числа малого та середнього бізнесу, які змушені були зупинити або скоротити діяльність із оголошенням карантину. Багато з них займалися оптовою та роздрібною торгівлею різними видами продовольчих і непродовольчих товарів, ресторанним і готельним бізнесом, пасажирськими перевезеннями, виробництвом взуття, надавали перукарські послуги тощо.

Згодом уряд розширив коло можливих отримувачів допомоги з часткового безробіття на період карантину, доповнивши їх фізичними особами-підприємцями, які є застрахованими особами.

Станом на 19 жовтня 1089 роботодавців Чернігівщини отримали допомогу з часткового безробіття, що дало можливість забезпечити виплати для 6350 найманих працівників, які через оголошення карантину та припинення або ж скорочення діяльності суб’єктів малого та середнього бізнесу втратили частину заробітної плати. Крім того, допомога з часткового безробіття була надана 6385 фізичним особам-підприємцям, які частково втратили свій дохід внаслідок карантину.

Валентина Федусь, ОЦЗ

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button