Суспільство

20-річному хлопцю з Чернігівщини потрібна допомога на лікування

Біда завжди приходить невчасно і навіть молоді люди не застраховані від викликів долі. Нещодавно для 20-річного Сергія Білоуса з села Тихоновичі Корюківського району, який тільки починає своє молоде життя, як грім серед ясного неба, пролунав страшний лікарський вердикт – апластична анемія тяжкого ступеня. Це коли кістковий мозок не виконує належно своїх функцій.

Хвороба тяжка, боротьба з нею виснажлива і тривала, з чим самотужки звичайній родині не впоратися. 

«Сергій працює в Прибині слюсарем-ремонтником на зерносушарці. Тато в нас різноробочий у Тихоновичах. Єдине, в мене є маленьке підприємство, але на сьогодні навіть на мінімалку не заробляю», – розповідає сестра Сергія Білоуса Людмила.

Однак відсутність грошей – не єдина проблема, перед якою постала родина хлопця.

«Для лікування Сергія потрібен препарат «АТГАМ». І тут ми фактично опинилися в глухому куті, бо цьогоріч цей препарат не отримав ліцензії в Україні. Відповідно, в нашій державі ми його купити не можемо.

Дізнавалися, що препарат є за кордоном, у Польщі. Але щоб його отримати, потрібно їхати до Польщі на лікування. Аби лікування там було безкоштовним, потрібно пройти не одне пекельне коло – отримати статус біженця, потім ходити по лікарях, здавати купу аналізів, які брат уже зробив в Україні. Це все потребує багато дорогоцінного часу, якого особливо немає, а хвороба прогресує…

Також є платний варіант лікування, але нам казали, що все обійдеться в десятки тисяч євро, що для нашої простої родини взагалі захмарно. Адже аналізи, перебування в клініці і саме лікування коштуватиме грошей», – зазначає Людмила.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Яскравий «Лас-Вегас» VS темні провулки: про вуличне освітлення в громадах Чернігівщини

Оскільки в Україні потрібних ліків не знайти, найоптимальнішим варіантом для родини є  купівля потрібних ліків за кордоном і доставка їх в Україну. Препарат «АТГАМ» – це шанс на життя для молодого хлопця. Але вже зрозуміло, що так просто цих ліків не купиш.

«Потрібен один курс, тобто п’ять упаковок ліків. Раніше в Україні казали, що упаковка таких ліків коштувала три тисячі доларів. Нині ми дізнавалися, що препарат є також у Франції, але й там ці ліки використовують тільки для лікування в медзакладах. Якщо переводити на наші гроші, то упаковка препарату коштує 83 тисячі гривень. Але якщо пацієнт не лікується в їхній лікарні та захоче купити ці ліки, то їх не продадуть.

Я також зверталась по допомогу в придбанні ліків у різні благодійні організації, фонди, але відповіді немає. Єдине – мені дали контакт від благодійного фонду «Таблеточки» дівчини з Одеси, яка допомагає із закупівлею медпрепаратів за кордоном. То остання надія на неї…», – повідомляє Людмила.

За її словами, нині родина – ніби біля розбитого корита. Але віри в те, що Сергію вдасться допомогти, рідні не втрачають.

«Я вірю, що ми знайдемо, як купити ці ліки і доставити їх. Але ж ще потрібно мати за що їх купити», – каже вона.

Тому родина звертається до всіх небайдужих людей по допомогу. Адже ситуація серйозна і важлива кожна гривня. До того ж, допомагати завжди ліпше, ніж просити про допомогу.

Охочим підтримати Сергія Білоуса матеріально варто перераховувати кошти за реквізитами:

Номер картки  4149 6293 6036 9011

Номер рахунку 262016400945000343

IBAN UA053052990262016400945000343

Людмила зазначає: якщо таки не вдасться купити потрібний препарат, усі зібрані гроші спрямують на закордонне лікування Сергія.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button