Суспільство

3 обстеження, які жінки відкладають до нових віників

Сучасні жінки багато уваги приділяють зовнішньому вигляду та чомусь “забувають” про медичні обстеження організму зсередини. Не болить, то й не піду до лікаря!

Сьогодні ми розповімо про 3 обстеження, які забувають регулярно робити леді, а шкода.

2021-02-11_171933

Консультація флеболога

Синюваті прожилки на ногах свідчать про появу перших ознак варикозу, особливо якщо жінка у групі ризику: має надмірну вагу чи багато перебуває на ногах у прямому сенсі слова. Навіть розуміючи, що судини виглядають нездоровими, жінки ховають їх під спідницями максі або джинсами, а не йдуть до флеболога.

Але досвідчений судинний хірург Костянтин Барабой запевняє: лазерне лікування варикозу — це малоінвазивна процедура, що виконується в амбулаторних умовах, не в операційній. Не варто її боятися!

Під час ЕВЛК (це скорочення від повної назви лазерної процедури) відбувається склеювання ураженої судини без болю та з мінімальною травматизацією. Процедура не залишає шрамів й дуже скоро можна буде не перейматися через вигляд ніг.

ВАЖЛИВО: варикоз не косметична, а медична проблема. Закупорка судин може спровокувати серйозні порушення кровообігу у кінцівках. Тож не марнуйте час, запишіться на консультацію до флеболога, якщо є підозра на варикоз.

2021-02-11_171904

Огляд у стоматолога

Ще одна омана для жінки, яка не відчуває проблем із зубами та яснами — не відвідувати стоматологічний кабінет. Бо за медичними рекомендаціями, професійне очищення ротової порожнини має відбуватися раз на 6 місяців.

“Під час професійної гігієни порожнини рота стоматолог оцінює стан ваших зубів та ясен. А також виявляє на ранньому етапі карієс, відколи зубів та попередніх реставрацій, що дозволяє своєчасно усунути проблеми”, — додали у клініці iStomatolog.

Ці недуги можуть не даватися взнаки болем, тому потрібен огляд медика. Та під час сеансу знаходять і серйозніші захворювання, що потребують терміново полікувати канали, аби подальше лікування зубів мало успіх.

Детальніше про послугу дізнайтеся за посиланням: https://istomatolog.ua/ru/dentistry/microscopetreatment/.

2021-02-11_172001

Мамографія

Незалежно від віку, жінка має піклуватися про стан грудей і через великий ризик захворювань на онко регулярно оглядати молочні залози. Таке обстеження рекомендують робити по досягненню 40-річного віку, особливо якщо вони відчувають певну хворобливість, нехарактерні ущільнення тканини, є виділення рідини. Обстеження рентгенологічне, і точно покаже, чи є всередині пухлина.

Для дівчат молодшого віку рівноцінним обстеженням є УЗД молочних залоз, що показує стан протоків та наявність ущільнень. Пальпації, яку виконує гінеколог на огляді, може бути недостатньо.

Зазвичай відтягуванням таких обстежень на безвік є страх почути невтішний діагноз. Але, навпаки, своєчасне діагностування — це великий шанс на порятунок. Будьте уважні до себе та здорові!

Реклама

Ще статті по темі

Back to top button