Суспільство

40 населених пунктів Чернігівщини залишаться без газу

На Чернігівщині в деяких населених пунктах відключають газопостачання на кілька днів або тижнів. На початку червня таке оголошення від ПАТ «Чернігівгаз» отримали в смт Березна. Люди обурились і на кілька годин перекрили дорогу. Сьогодні відключають на кілька днів газ у Снов’янці.

ЧЕline дізнався у фахівця із зв’язків з громадськістю та пресою ПАТ «Чернігівгаз» Наталії Свириденко, що є причиною таких відключень.

За її словами, головна причина відключення газу в тому, що ці роботи входять до плану підготовки опалювального сезону. Тому відключають влітку, коли людям це найменш проблематично.

«Якби це відбувалося взимку, то, я думаю, людям було б незручно, бо ніхто мерзнути не хоче. Тому проводять планові роботи з обслуговування системи газорозподільної, також проводять ремонтні роботи на системах і спорудах, замінюють обладнання. Щоб в опалювальний сезон люди могли користуватися газом без перешкод. Щоб забезпечити надійне, безперебійне і безаварійне газопостачання», – розповідає вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мешканцям Снов’янки тимчасово відключать газ

Також до комплексу цих робіт входить повірка лічильників.

«Це в жодному разі не відключення з метою економії. Тому що ПАТ «Чернігівгаз», навпаки, зацікавлене в тому, щоб газопостачання було постійним. Але в таких випадках ми змушені відключати», – наголосила Наталія Свириденко.

Де і коли відключатимуть газ, можна дізнатися на офіційному сайті ПАТ «Чернігівгаз», там публікується ця інформація.

Загалом за червень газ відключатимуть у майже 40 населених пунктах.

Ще статті по темі

Back to top button