Суспільство

Березнянці погрожують перекрити дорогу, якщо їм відключать газ

У Березні з’явилися оголошення ПАТ «Чернігівгаз» про те, що з 4 по 18 червня селищу буде припинено газопостачання «у зв’язку з плановими роботами на газопроводі». Обурені березнянці збираються перекрити автодорогу міжнародного значення, що проходить через селище.

«До мене звертаються мої виборці, просять не допустити відключення, – схвильовано розповідає депутат селищної ради Сергій Шумний. – Допоможіть вплинути на газопостачальників, інакше березнянці перекриють дорогу! Я не прихильник радикальних дій, але якщо люди вийдуть на трасу – я буду з ними. Розумію, що може бути виробнича необхідність на якийсь час перекрити постачання – на день чи на два, але тримати два тижні все селище без газу – це вже занадто».

Березнянці обурилися з приводу намірів газівників, пригадали договір із постачальником, за яким газ повинен надходити до їхніх осель безперебійно.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Під ритми «бугі-вугі» в Березні пройшло феєричне свято дітей

Одна з пенсіонерок розповідала, що, крім газових приладів, у неї ще є піч, але дров купити нізащо, бо має мінімальну пенсію. Інша бідкалася, що при відключенні газу не зможе забезпечити нормальних умов для онучати-немовляти. У когось у дворі багато живності, корми якій приготувати без газу важко. Хтось говорив, що за два тижні посиленого користування електроплитами та мультиварками селище матиме ще й проблеми з електропостачанням.

Але всі висловлювали одне й те ж припущення: мабуть, по Березні є значна перевитрата газу і таким чином, за рахунок людей, газівники хочуть виправити становище. І всі були переконані, що протистояти цьому зможуть, заблокувавши головну дорогу.

«Кілька років тому березнянці протестували проти відключення електроенергії. Тоді нам теж казали, що відключення необхідні, що по-іншому не може й бути. Аж поки люди не вийшли і не перекрили трасу. І відразу з’ясувалося, що не відключати Березну таки можна! Так буде і зараз. Досвід у березнянців уже є. Я не прихильник подібних заходів. Але якщо так станеться, у мене, як у священика, іншого виходу немає – мушу бути зі своїми людьми», — говорить благочинний отець Василь Дендак, він же й депутат райради.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Березна заманює туристів контактною скульптурою

Березнянський селищний голова Ольга Романченко прокоментувала події так:

«Офіційного листа за підписом старшого інженера управління експлуатації ПАТ «Чернігівгаз» Олега Шаповалова ми отримали 23 травня. Про ситуацію повідомили районну владу. Сьогодні я знову телефонувала до райдержадміністрації. Вони будуть виходити на область. Я особисто з газовими службами не зв’язувалася, бо вважаю, що у райдержадміністрації повноважень більше, ніж у мене, а значить і результат буде вагоміший. Можливо, буду звертатися до обласних депутатів».

Щодо настроїв людей, Ольга Вікторівна повідомила:

«Усі незадоволені, переживають. І як протягом цих двох тижнів забезпечити газівникам доступ до приміщень, де встановлені газові прилади? Хто знає, коли і на яку вулицю приїдуть газівники? Не виходити на роботу два тижні, сидіти і чекати?».

Голова Менської РДА Валерій Щукін повідомив, що про ситуацію доповів заступнику голови ОДА Сергію Сергієнку. Відповідні листи надіслані в ОДА, а також керівництву ПАТ «Чернігівгаз» із пропозиціями щодо пошуку виходу з ситуації.

Як стало відомо, на понеділок, 4 червня, запланована зустріч керівництва ПАТ «Чернігівгаз» із жителями Березни.

Джерело: «Наше слово»

Ще статті по темі

3 коментарів

  1. Власне для того, щоб газопостачання було безперебійним, газовики і проводять ці роботи. Зауважте — влітку, щоб в опалювальний сезон не створювати ще більших незручностей споживачам. Обсяг робіт великий і тому потребує більшого часу. Просимо не перешкоджати газовикам виконувати їхні обов’язки. Адже будь-які спроби мешканців цьому завадити лише подовжать термін відключення газопостачання.

  2. Люди не понимают, что газопроводы необходимо обслуживать, иначе быть и не может!
    Одна бабка сказала, вторая понесла сплетни и всё… Базар, а не село!!!
    Ничего, сейчас заблокируют, а зимой изношенная труба или грп даст о себе знать, вот и посидят немного в самые морозы без тепла… Будет наука! )

  3. Отключить их вообще, хай сидят без газа!!!!!!

    «Люди они конечно хорошие, но из Березного!»
    🙂

Back to top button