Суспільство

5-річний хлопчик із Рогізок – «Герой-рятувальник року» від Чернігівщини (Фото)

У Міжнародний день захисту дітей керівники ДСНС у Чернігівській області, Сновської РДА, райради завітали до села Рогізки, аби привітати юного героя – 5-річного Романа Фесюна. Цей маленький хлопчик врятував двох своїх молодших братів із палаючого будинку.

Про це ЧEline повідомили в ДСНС у Чернігівській області.

Нагадаємо, 24 березня в приватному житловому будинку близько 15 години сталася пожежа. На момент прибуття рятувальників полум’ям охопило кімнати та дах помешкання. Спільними діями вогнеборців пожежу о 17:10 остаточно ліквідовано.

Як з`ясувалось, загорання сталося внаслідок несправності електромережі в одній із кімнат, де гралися три хлопчики: півторарічний Владислав, трирічний Даниїл і п`ятирічний Роман. Дорослих удома не було.

На щастя, старший із дітей, Роман, помітивши загоряння, не розгубився та вивів з палаючої оселі своїх молодших братів.

Начальник Управління ДСНС в області полковник служби цивільного захисту Роман Гордовий подарував хлопчику та його братикам солодощі та дитячі іграшки.

За свій героїчний вчинок Роман є лауреатом акції «Герой-рятувальник року» і представлятиме Чернігівщину у Всеукраїнській акції, нагородження переможців якої відбуватиметься 17 вересня під час урочистого святкування професійного свята – Дня рятівника.

Ще статті по темі

Back to top button