Суспільство

50 кілометрів траси Ніжин-Прилуки планують закінчити в цьому році (Фото)

Наразі у верхньому шарі 32 кілометри дороги, а 44 кілометри вже з шаром нової основи. Поки погода дозволяє проводити ремонтні роботи, новим покриттям закрити плануємо близько 50 кілометрів. Зараз це першочергові роботи.

Окрім асфальтобетону, на цій дорозі передбачено чимало інших видів робіт. У листопаді підрядник займатиметься облаштуванням дороги засобами безпеки дорожнього руху. Це і нанесення розмітки, встановлення дорожніх знаків, напрямних стовпчиків, металевого бар’єрного огородження. На такій протяжності ремонту це чималий об’єм робіт.

Згодом мають розпочатись і роботи з влаштування ліній освітлення по населеним пунктам. Першою буде Товкачівка Прилуцького району.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сьогодні у центрі Чернігова буде обмежено рух транспорту

Також підрядник по завершенню робіт з асфальтобетоном займатиметься підсипанням укосів дороги. Обрізанням та видаленням аварійних дерев.

Загальна протяжність ремонту — 75 кілометрів. Повністю завершити тут ремонтні роботи плануємо до кінця травня 2021 року. У 2020 році — закриваємо ділянку від розворотного кола з дорогою Н-07 Київ — Суми до Талалаївки Ніжинського району. У наступному — від Талалаївки до Зруба (перехрестя з трасою М-02 Кіпті — Глухів — Бачівськ).

Підрядна організація — спільне українсько-німецьке підприємство Автострада.

В процесі ремонту тут:

  • укладається нове підсилене покриття (товщиною більше 40 сантиметрів)
  • укріплюються узбіччя
  • ремонтується сім мостів
  • по населеним пунктам встановлюється освітлення та відеокамери
  • встановлюються нові дорожні автопівільйони
  • облаштовується уся необхідна інфраструктура для організації безпеки дорожнього руху (знаки, напрямні стовпчики, металеве бар’єрне огородження, розмітка тощо).

Такі масштабні ремонтні роботи траса Ніжин — Прилуки бачить уперше за 50 років. А навантаження на неї чимале — до 4 тисяч авто на добу, причому значна частка — це великоваговики.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Пресслужба САД у Чернігівській області

Ще статті по темі

Back to top button