Суспільство

63 млн грн додаткових коштів передбачили на безоплатне харчування дітей пільгових категорій у Чернігові

Рішенням сесії Чернігівської міської ради від 31 липня  затверджені відповідні зміни до бюджету Чернігівської міської територіальної громади. Додатково на харчування дітей пільгових категорій у закладах освіти до кінця року буде спрямовано близько 63 млн грн. Необхідність такого рішення пояснюється правом всіх дітей Чернігова, яким на 03.04.2022 року не виповнилось 18 років, отримати статусу дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів і отримувати безкоштовне гаряче харчування в закладах освіти. 

За попередніми розрахунками, аби профінансувати цей напрямок у наступному році, знадобиться щонайменше 340 млн грн. Для порівняння, до початку повномасштабного вторгнення на 2022 рік видатки з бюджету Чернігівської міської територіальної громади на цей напрямок становили майже 43,3 млн грн, що в 12 разів менше від обсягу потреби на 2024 рік.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чернігівські патрульні допомогли пенсіонерці повернутися додому

Зважаючи на таке навантаження на міський бюджет, за яким вже зараз спостерігається тенденція до недовиконання, яке й надалі тільки збільшуватиметься (за I півріччя 2023-го воно становить 37 млн грн), депутатами Чернігівської міської ради зроблено звернення до Верховної Ради України, аби місту надали дотацію з держбюджету для забезпечення пільговим харчуванням дітей, які мають статус дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій. 

Згідно з прогнозованим контингентом дітей на 2023/2024 навчальний рік та враховуючи встановлену вартість харчування, на 2024 рік з бюджету Чернігівської міської територіальної громади необхідно виділити (*із розрахунку 182 навчальні дні для ЗЗСО, 262 дні – для ЗДО, 210 днів – для ПТО). 

  • для закладів загальної середньої освіти – 227,6 млн грн (без врахування видатків на харчування на час роботи таборів з денним перебуванням);
  • для закладів дошкільної освіти – 88 млн грн;
  • для закладів професійної (професійно-технічної) освіти – майже 25,3 млн грн.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Пресслужба Чернігівської міської ради

Ще статті по темі

Back to top button