Суспільство

8 способів повернути одягу колишню красу

Часті прання, прасування за високої температури, неправильне зберігання призводять до того, що речі стають бляклими, розтягуються і втрачають початкову привабливість. Якщо улюблене вбрання зіпсувалося, не поспішайте відносити його у сміттєвий бак. Скористайтеся одним із наведених методів, щоб повернути одягу колишню красу.

ТОП перевірених лайфхаків

Стануть у пригоді такі рекомендації:

  1. На тканині з’явилися волокна? Допоможе машинка для катишків. Компактний прилад із гострим лезом ефективно видаляє з поверхні грудочки, не пошкоджуючи одяг. В ергономічній ручці захований липкий валик, за допомогою якого можна також зібрати шерсть, волоски, пил з будь-яких тканин.
  2. Біла сорочка чи літня сукня вже не радують кольором свіжого снігу? Врятувати одяг можна за допомогою лимонного соку, доданого у водний розчин під час полоскання. Якщо на речі проступила жовта пляма, лимон також допоможе її видалити. Ще один перевірений спосіб — професійні відбілювачі, які завжди ефективні на 100%.
  3. Улюблений светр чи кардиган розтягнулися у процесі носіння? Помістіть річ у гарячу воду (не перевищуючи температуру, що рекомендується на ярлику) на 2–3 хвилини, після чого просушіть на рушнику, заздалегідь надавши витягнутим ділянкам бажаної форми.
  4. Чорний одяг вигорів на сонці? Не обов’язково купувати дорогий барвник у магазині — можна обійтися підручним методом. Змішайте 20 г розчину тютюну та 1,5 л води. Отриманим розчином обробіть заздалегідь випрану та просушену річ.
  5. Після тривалого відпочинку у шафі верхній одяг злежався? Відновити форму допоможуть тенісні м’ячики. Киньте їх у барабан машини під час прання, щоб розправити пуховик, який зім’явся, або твідове пальто. Цей спосіб актуальний і для ковдр, що збилися.
  6. Улюблене вбрання почало неприємно пахнути? Варто його випрати як завжди, а потім прополоскати розчином води кімнатної температури та оцту. Дайте одягу просохнути природним способом на свіжому повітрі (жителі квартир можуть обійтися сушінням на балконі або лоджії з відчиненими вікнами).
  7. Після прання кофта чи джинси сіли та стали вам малі? Розтягнути одяг із трикотажу можна, опустивши в теплу воду на 15 хвилин, а після прогнавши в пральній машині на режимі віджимання. Вироби з бавовни можна врятувати, замочивши в розчині води (5 літрів) та перекису водню (1,5–2 столові ложки) на 30 хвилин. Вовняне вбрання розтягується після замочування з використанням звичайного шампуню та ручної обробки в момент сушіння.
  8. Одяг втратив початкову яскравість? Для чорних речей додайте в барабан машини в процесі прання жменьку чорного перцю горошком. Врятувати кольорове вбрання допоможе звичайна кухонна сіль великого помелу.

Тепер ви знаєте, як відновити, здавалося б, безповоротно зіпсований одяг. Майте на увазі: краще спочатку дотримуватися правил зберігання і прання речей, рекомендованих виробником, адже необдумана недбалість може змусити розпрощатися з улюбленим вбранням.

Реклама

Ще статті по темі

Back to top button