Суспільство

85-річна ніжинка ледь не залишилася без даху над головою

Днями у Ніжині стався прикрий випадок – у 85-річної пані Людмили, яка проживає по вулиці Чернігівська, обвалилася стіна її власної оселі.

Сталося це у вечірню пору. Оскільки у жінки немає родини – чоловік давно помер, а дітей Бог не дав, то пані Людмила є підопічною Територіального центру соціального обслуговування населення Ніжинської міської ради.

Працівники соціальної служби миттєво прибули за адресою, де проживає літня жінка. Заступник міського голови Ірина Грозенко разом із керівництвом терцентру та соціальним працівником, прибувши на місце події, прийняли рішення про негайне влаштування жінки до паліативного відділення міської лікарні. Надалі планувалося влаштування пані Людмили до спеціалізованого будинку-інтернату, оскільки подальше перебування бабусі в цьому приміщенні вважали неможливим. Проте жінка відмовилася їхати з будинку та залишилася в опалювальній частині свого помешкання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Один з районів Чернігова – без води

Прибула і мобільна соціальна бригада, яка провела оперативні роботи для того, щоб захистити нежилу частину будівлі від снігу та вологи.

Представниками соціальної служби було повідомлено племінника жінки про те, що його родичка ледь не залишилася без даху над головою. Чоловік відразу приїхав до бабусі. Але як складеться доля жінки далі – невідомо. Адже прийняти допомогу міської ради бабуся відмовилася. Але соціальні працівники і надалі продовжують працювати із жінкою щодо влаштування її до спеціалізованого будинку-інтернату.

У сучасному світі вже входить в моду переконання, що ніхто нікому нічого не зобов’язаний. Але це не означає, що люди обов’язково стають егоїстичними і байдужими. Це означає, що у нас є вибір: піклуватися про рідних з почуття обов’язку або із вдячності, любові і співчуття. І тоді ми вже можемо знайти ті форми уваги і турботи, які не вимагають принести в жертву своє власне щастя.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Джерело: Ніжинська міська рада

Ще статті по темі

Back to top button