Суспільство

Що таке тактичний одяг

Поняття «тактичний» (одяг, екіпірування, спорядження і так далі) — досить молоде і розмите, воно не має чітких меж і конкретики. Заведено вважати, що тактичний одяг (та предмети екіпіровки) призначена для використання представниками різних силових структур, а також військовими, рятувальниками, поліцією.

Зважаючи на це, такий одяг має особливі властивості (підвищена міцність, зносостійкість, спеціальний крій, висока функціональність окремих елементів), які сприяють максимальної ефективності при виконанні поставлених завдань. Достатньо зайти на цей сайт, як всі питання щодо спеціального одягу буде знято.

Практичне використання тактичного одягу

Одяг та екіпірування тактичного призначення вже давно вийшла за рамки використання тільки перерахованими вище професіоналами певних відомств. Сьогодні тактичний одяг (екіпірування й спорядження) успішно використовується туристами, рибалками, мисливцями, мотоциклістами (байкерами), різного роду екстремалами та спортсменами, пожежними, представниками різних приватних охоронних підприємств і так далі.

І це не дивно. Тактична одяг розробляється і створюється на основі бойового досвіду і рекомендацій співробітників силових спецпідрозділів. При цьому тактична одяг багаторазово допрацьовується, вдосконалюється. У підсумку виходить квінтесенція зручності, якості, міцності, мінімального зносу при наявності безлічі елементів, свого роду специфічних фішок одягу, які допомагають людині виконувати поставлені завдання в найсуворіших і екстремальних умовах.

1

Яким буває тактичний одяг

Тактичний одяг можна розділити на групи: термобілизна і термошкарпетки, верхній одяг, рукавички, головні убори, аксесуари (устілки, ремені та так далі).

Термобілизна

Термобілизна — особливий вид функціональної спідньої білизни, призначеної для максимального збереження тепла і відведення від тіла вологи. При своїй малій масі термобілизна зберігає тепло краще, ніж кілька комплектів звичайної білизни, одягненої одне на одному. Термобілизна не дає людині ні пропотіти, ні промерзнути, особливо при навантаженнях, що вкрай важливо. Також термобілизна оберігає людину від переохолодження при малій рухливості. Аналогічну функцію виконують і термошкарпетки: прекрасно зберігають тепло і відводять вологу від шкіри.

3

Термоодяг

До розряду верхнього одягу тактичного призначення відносяться футболки й майки, сорочки, кітелі, штани, шорти, комбінезони, светри, куртки, парки, різна верхній одяг для використання при низьких температурах. Слід розуміти, що тактичний одяг — це не польова форма у звичайному її розумінні. Тактичний одяг — це зручний одяг мілітарі стилю, розрахований для повсякденного носіння і роботи.

Ті ж майки та футболки, що позиціонуються як тактичні, відрізняються від звичайної цивільного одягу тільки високою якістю матеріалу, зручним кроєм і наявністю специфічної символіки, принту. Сорочки, кітелі, штани, шорти й так далі (тактичного призначення) мають близький до військового стилю дизайн, дуже якісне виконання, багато кишень та різні допфункцій.

Наприклад, сорочки, кітелі, светри тактичного призначення мають спеціальні «погони» для кріплення знаків розрізнення. Штани та шорти, як правило, розраховані на використання їх спільно з ременями військового зразка. Вони мають додаткові шлейки та петлі, на яких, в разі необхідності, можна закріпити різні дрібні речі: карабін або кільце з ключами, моток паракорд тощо.

Реклама

Ще статті по темі

Back to top button