Суспільство

9 березня може стати вихідним для чернігівців

Комітет ВРУ з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення рекомендує прийняти за основу проект Закону України про внесення зміни до статті 73 Кодексу законів про працю України (№ 4375).

Законопроектом передбачене запровадження нового святкового дня (дня відпочинку) у День народження Тараса Григоровича Шевченка, що припадає на 9 березня.

Щоправда, на ситуацію є два протилежні погляди. З одного боку, комітет підтримує встановлення нового святкового дня, оскільки він матиме важливе суспільно-політичне, культурне і морально-етичне значення для громадян України, а також сприятиме підвищенню рівня самоідентифікації громадян України, зміцненню довіри та поваги до України.

Натомість, з іншого боку, в Комітеті зазначили, що введення додаткового вихідного дня призведе до порушення встановленого балансу неробочих і робочих днів, що спричинить збільшення витрат із бюджетів усіх рівнів на виплату компенсації за роботу в святковий (неробочий) день, або виникне питання щодо надання працівникам іншого дня відпочинку, як це передбачено статтею 107 Кодексу законів про працю України.

Ще статті по темі

Back to top button