Суспільство

Африканська чума свиней на Чернігівщині відступила

На Чернігівщині наразі не зареєстровано жодного випадку африканської чуми свиней.

Про це розповіли в головному управління Держпродспоживслужби області.

Аби запобігти виникненню захворювання, у свиногосподарствах області дотримуються закритого режиму роботи. Зокрема не допускають сторонніх осіб, транспорт, проводиться реєстрація осіб, які заїжджають до господарства.

«Серед населення ми також проводимо інформаційну роботу, повідомляємо про те, що треба мінімізувати контакти тварин із джерелами зараження. Зокрема, перш ніж заходити до своїх тварин, треба змінити взуття або обробити його деззасобами, аби не занести до місця їх розміщення вірус. Адже він переміщується на людях. Тобто тварини не мають контактувати з джерелами зараження та факторами передачі. Зокрема й іншими тваринами. Тобто треба дотримуватися закритого режиму», – наголосив начальник відділу організації протиепізоотичної роботи Держпродспоживслужби області Микола Голік.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Африканська чума свиней загрожує безпеці України

Також він повідомив, що у 2020 році на Чернігівщині зареєстровано два неблагополучні пункти щодо африканської чуми свиней. Її виявили у диких кабанів у мисливських угіддях Чернігівського та Козелецького районів. Зараз заражених тварин в області немає.

Щодо ситуації по Україні, то, згідно з інформацією на початок вересня, зареєстровано 18 неблагополучних пунктів. Останні випадки трапилися в Тернопільській та Івано-Франківській областях.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button