Суспільство

Агресивний селянин напав на чернігівських експертів і погрожував розправою

Під час загальних зборів у селі Заїзд Прилуцького району трапився інцидент, вартий уваги правоохоронних органів. На керівника Чернігівського центру розвитку місцевого самоврядування Ірину Кудрик із словесними образами напав місцевий житель. Чоловік був налаштований агресивно і погрожував розправитися із жінкою.

Про це Ірина Кудрик повідомила на своїй сторінці у Facebook.

«Сьогодні вперше за мої три роки в реформі моєму життю погрожували та вчиняли дії, які підтверджували реальність даних погроз…  Подія відбулась на загальних зборах громадян у селі Заїзд Прилуцького району. Здавалось, звичайні загальні збори. Звичайний виступ перед людьми, де пояснюєш зміст реформи і сьогоднішні можливості для села, що знаходиться за 10 км від міста обласного значення. Про переваги приєднання до міста і можливості самостійного об’єднання з іншими громадами в сільську громаду. Але моя згадка про можливість приєднання до міста раптово стала бомбою! Дальній фланг зали вибухнув шаленими криками…. шукаю слово, як його назвати… все ж… громадянина. «Що ви слухаєте цю брехню! Женіть звідси цих жи..д..в! Приїхали тут, жи..д..вські морди….!!!!» – кричав він на мою адресу та в бік радника Центру Олександра Мельника. В мене стався шок: розпалювання міжнаціональної ворожнечі в ХХІ столітті! В країні, що воює! І далі – почалось! Понеслась брудна нелексична лайка персонально на мою адресу, на адресу установи, яку я представляю, на адресу Мінрегіону! Спробувала завершити виступ словами до людей, що лише вони можуть вирішити свою долю зараз, і ніхто за них. Про те, що провокатор був підготовлений, стало зрозуміло з подальших подій. Сільський голова, Свистун Ніна Іванівна, почала випроваджувати з зали нас, представників Центру розвитку місцевого самоврядування, а не порушника порядку. Заступниця голови районної ради Єгорова Наталія Вікторівна, нахабно перекручуючи всі мої слова, почала агітувати за фейкову «районну» громаду з сільських рад навколо Прилук із центром у Прилуках. А далі наближаємось до апофеозу!  Мої спроби сфотографувати людей, які в протиправний спосіб перешкоджають демократичному обговоренню, зустріли погрози від вже згадуваного громадянина, який волав на ввесь зал: «Ти до вечора не доживеш! Ти ще звідси спробуй поїхати! Тобі звідси не виїхати!» Його кидки в мій бік очевидно мене переконали, що ця людина готова до агресії і застосування фізичної сили. І все це добряче присмажено таким матюччям, якого я в своєму житті ще й не чула. А тепер головне: присутній при всій цій вакханалії в.о. голови райдержадміністрації Росовський Денис Михайлович жодним чином не втрутився в ситуацію, коли в його присутності, на його очах представникам організації, що утворена за підтримки Європейського Союзу та Мінрегіону для підтримки впровадження децентралізації, громадянам України погрожують! Вживають щодо них хуліганські дії, перешкоджають правдивій інформації про реформу, розповсюджують про реформу завідомо брехливу інформації! Це злочинна бездіяльність!!! Наслідком якої є трирічна аморфність громад навколо міста обласного значення», – зазначає Ірина Кудрик.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Під Черніговом є Вертіївське море та міні-«Лас-Вегас»

За її словами, за даним фактом написані заяви до правоохоронних органів.

«Вишенька на тортик»: особа, яка погрожувала мені, колишній заїздівський сільський голова – Луцак Микола Володимирович», – зазначає Ірина Кудрик.

Ще статті по темі

Back to top button