Суспільство

«Алея незламності»: на чернігівському прикордонні висадили декоративні ялиці

Попри важкі й страшні випробування, які нині проходить Україна, життя триває, зокрема й на чернігівському прикордонні. Люди тут не просто виживають у надскладних умовах, а й демонструють незламність духу. Наприклад, у Тур’янському старостинському окрузі Сновської громади висадили «Алею незламності».

«Коли я тільки починав працювати, біля сільради росли дуже великі ялини – метрів по 40. І як вітри сильні дули, то верхівки і гілки з тих дерев падали додолу. Одне дерево трішки на сільраду похилилося, інше – на сусідній будинок. Тож прийшов час їх зрізати, бо від них вже була небезпека. Підрядчики, які це зробили, позабирали собі деревину. То нам послуга нічого не коштувала. І це ми зробили ще до повномасштабного вторгнення.

Нові дерева ми посадили замість старих. Ялиця – це декоративна ялина, яка виростає не більше 4 метрів. І така гарненька алейка у нас нині. Буде радувати око людям. Дай Бог, щоб усі деревця прижилися», — зазначає староста Тур’янського старостинського округу Олександр Артюшенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Ягідному планують створити меморіальний комплекс

Алея з’явилася завдяки допомозі небайдужих людей, зокрема, депутату Чернігівської обласної ради Ігорю Романенку – саме він подарував саджанці декоративних дерев для прикордоння.

До речі, над назвою нової алеї довго не мудрували, її підказало саме життя.

«Ми дуже вдячні за допомогу Ігорю Володимировичу. Ми живемо на прикордонні. І як би там не було, а життя триває і під тиском ворога ми не зламалися, не здалися. І попри те, що у нас постійні обстріли. Наше прикордоння і наш округ потрапляє під ці обстріли, але ми живемо і посадили алею. І ось така у нас «Алея незламності», — розповів Олександр Артюшенко.

Загалом біля сільради висадили кілька десятків саджанців.

Спілкувалася Ірина Осташко

Ще статті по темі

Back to top button