Суспільство

Амброзія наступає: чернігівці збирають підписи за знищення рослини

Петиція з проханням знищити зарослі амброзії полинолистої у м. Чернігові була зареєстрована у відповідному розділі на сайті Чернігівської міської ради.

Амброзія полинолиста – рослина, пилок якої, потрапляючи в ніс, бронхи, викликає сльозотечу, порушує зір, підвищує температуру тіла, відбувається різке запалення слизових оболонок верхніх дихальних шляхів, що призводить до приступів бронхіальної астми.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Білі бордюри мають огидний вигляд: нова петиція на сайті міськради

У Чернігові амброзія поширена вздовж узбіч доріг (Кільцева дорога, виїзди з міста в с. Новоселівка, Зарічний-Павлівка, виїзд у сторону Києва за мостом через р. Десна і т.п.), у житлових районах приватного сектору – Півці, Олександрівка, на прибудинкових територіях багатоповерхівок (райони ЗАЗ, Масани), на недоглянутих земельних ділянках різних промислових об’єктів по всьому місту. Велика кількість амброзії спостерігається в парку «Березовий Гай», де щодня проводять свій час багато людей, а на вихідних жителі прилеглих районів влаштовують відпочинок на природі разом із дітьми.

«Така ситуація є неприпустимою і потребує вирішення. Терміново необхідно провести заходи боротьби з небезпечним карантинним видом (найкраще – виривати з корінням рослини й утилізовувати, такі заходи необхідно проводити щороку)», – пише автор петиції Андрій Дудко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чернігівець просить посилити контроль за спалюванням сміття в приватному секторі

Чернігівець пропонує на територіях земель комунальної власності, які перебувають у розпорядженні комунальних підприємств Чернігівської міської ради (парки, узбіччя вулиць) заходи боротьби провести силами вказаних підприємств за рахунок міського бюджету. Можна залучити на волонтерських засадах різні громадські організації, які висловлюють бажання допомогти розвитку міста.

Також провести від імені міської ради роз’яснювальну роботу в ЗМІ про небезпеку цієї рослини для людей та необхідність її знищення всіма можливими силами і способами.

Зобов’язати власників та орендарів земельних ділянок знищувати рослини амброзії полинолистої на їхній території. У разі невиконання – застосовувати жорсткі штрафні санкції.

До кінця збору підписів залишилось 26 днів.

Ще статті по темі

Один коментар

  1. Где ССЫЛКА на петицию !!!!!!!!!!!!!!!?!!!!!!!!!

Back to top button