Суспільство

Американці зняли урок англійської у п’ятикласників ніжинської гімназії

Ніжинська гімназія №3 12 вересня гостинно зустріла знімальну групу зі Сполучених Штатів Америки в складі режисера й продюсера Алани Деджосеф, оператора Ванеси Кар, звукооператора Хав’єра Тріонса та перекладача Володимира Сологуба.

Вони завітали до закладу щоб створити цікавий проект.

Цей проект про роботу Корпусу Миру, його минуле, теперішнє та майбутнє, це – професійний документальний фільм, який матиме назву «A Towering Task» та створюється для громадян не тільки Сполучених Штатів, а й усього світу з метою пропаганди миру на землі. У проекті залучені чотири країни, які співпрацюють із Корпусом Миру. Це – Домініканська Республіка Філіппіни, Ефіопія та Україна.

Режисера цікавить, який вплив мають Волонтери на розвиток держави і як зв’язок між країнами може допомогти досягненню головної мети – миру.

Організатори проекту зняли фрагмент уроку англійської мови в 5-А класі, який проводила волонтер Корпусу Миру міс Ейпріл Кетрін Мартін у співпраці з учителем англійської мови Людмилою Олександрівною Шиловою.

Після цього режисер запитала дітей, як вони визначають для себе слово «мир», що значить бути українцем, що вони знають про американців та Корпус Миру. Гості були приємно вражені активністю та цікавими й грунтовними відповідями учнів.

Режисер фільму також взяла інтерв’ю у волонтера Корпусу міс Ейпріл Кетрін Мартін та її куратора Людмили Олександрівни.

Міс Ейпріл провела про волонтерство, що її спонукало приєднатися до програми Корпусу Миру, про враження від України. Вона висловила свою щиру любов до нашої країни, Ніжина та гімназії.

Вчителька англійської у свою чергу відповіла на запитання про враження від співпраці з волонтером , про те, навіщо потрібен Корпус Миру в Ніжинській гімназії №3 та про очікувані результати.

Після інтерв’ю гості з задоволенням смакували український борщ із пампушками, які особливо сподобались та інші страви української кухні. Знімальна команда подякувала колективу гімназії №3 за гостинність та зазначила, що це був корисний та захоплюючий досвід для кожного.

Джерело: mynizhyn.com

Ще статті по темі

Back to top button