Суспільство

Анисівські школяри провели свято «Як козаки…»

Ми, українці, нація прадавня,

На цій землі – багато тисяч літ.

Культурою й традиціями славна,

І багатющий в нас духовний світ.

Під таким гаслом 27 листопада в Анисівській школі пройшло свято «Як козаки…», організоване вчителями початкової школи Галиною Луговою, Мариною Ковбасою та Катериною Васеко.

На свято завітали герої відомого українського мультфільму Бурмило, Коротун і Силач (Сергій Науменко, Святослав Ковбаса та Ілля Молибога), які пройшли низку випробувань протягом всього дійства: визволяли наречених від піратів, ходили по сіль, варили куліш, зустрічалися з хитрими циганками, жартували, були на вечорницях тощо. Свято тривало тільки годину, але воно дало змогу всім присутнім зануритися в атмосферу народності: Стецько (Ярослав Чистяков) змагався за серце Уляни (Поліна Положухно), баба Параска та баба Палажка (Анастасія Коцюба та Поліна Кравченко) запрошували на вечорниці та пригощали варениками і борщем, рецептом якого поділилася Дівчина (Маргарита Шмай), а Одарка (Майя Даденко) запросила до слова гумористів (Гліб Луговий, Артем Миненко та Антон Карнаух).

Все свято було наповнене веселими піснями, запальними танцями та іскрометним гумором і це ще раз довело незаперечну істину, що козаки – мужні лицарі-захисники нашої України. І нам є чим пишатися!

Джерело: відділ освіти Чернігівської РДА

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

 

Ще статті по темі

Back to top button