Суспільство

Аномальна спека залишила жителів Чернігова без світла

Вчора, 30 серпня, близько 21 години через аномальну спеку сталося пошкодження на одній із кабельних ліній Чернігова. Як наслідок без електропостачання залишилося 9577 споживачів. Протягом трьох годин поетапно усіх абонентів було заживлено, проте уже сьогодні ситуація повторилася – о 7.40 також через пошкодження кабельної лінії було відключено 9045 абонентів. О 12 годині електропостачання в усіх було відновлено. Однак спека триває – у деяких регіонах України температура і досі вище 35°C. Так, у Чернігові температурні рекорди були зафіксовані 27, 28 та 29 серпня.

У той же час НЕК «Укренерго» зафіксувало новий літній максимум споживання електроенергії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині працює одна з найбільших в Україні «Армій відновлення»

«Для його покриття у вечірні години довелось брати аварійну допомогу з Європи. Наразі можливості енергосистеми суттєво обмежені через масштабні ремонти, які проводяться на теплових та деяких атомних енергоблоках для того, щоб відновитися після завданих росіянами терористичних атак та підготуватися до значних зимових навантажень», – повідомляють у компанії.

Тому усіх споживачів дуже просять поставитись до споживання електроенергії у години вечірнього максимуму з усією відповідальністю. Із 16 до 23 години чернігівців просять по мінімуму використовувати кондиціонери та інші потужні прилади (за можливості перенести їх використання перенесіть користування електроприладами на ранок або ніч), вимикати світло, коли виходите з приміщення, обирати екорежим роботи своїх електроприладів.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button