Суспільство

На Чернігівщині впроваджують креативний відпочинок

Кінопоказ під відкритим небом віднедавна почали практикувати в Кіптівській об’єднаній територіальній громаді. Коли культурі важко достукатись до сердець українців, у Кіптях вирішили нести її в маси. Першим прийняло естафету село Прогрес, жителі якого побачили мотиваційну комедію «1+1. Американська історія».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Корюківці започаткували новий фестиваль

«Ми в наших закладах культури, бібліотеках шукаємо нові форми роботи, які були б цікаві людям. Тому що все потребує сучасного оновлення. І саме на цих вихідних була впроваджена одна з нових для нас форм дозвілля, – на подвір’ї перед будинком культури села Прогрес вирішили показати фільм. Поставили екран, вибрали фільм і зробили оголошення, в якому зазначили, що варто приходити зі своїми покривалами, на яких можна сидіти. І ви знаєте, прийшло приблизно 50 осіб, переважно сімейні пари, і вони досить гарно провели час. Коли почало сутеніти, то під’їхало багатенько і молоді», – розповіла про новий вид дозвілля Ірина Дубик, начальник відділу культури Кіптівської ОТГ.

Громаді ноу-хау сподобалось, тому вирішили й надалі проводити такі покази просто неба. Зокрема найближчим часом на День батька і на День молоді. А з часом впровадити щотижневу кінотрадицію.

64217608_2666490073378309_7873586814995398656_n

До речі, це не єдина культурна ініціатива в Кіптівській громаді. Не так давно було створено молодіжний культурно-дозвільний простір у приміщенні бібліотеки. Але використовується він не тільки для молоді. Там і жіночий клуб «Надвечір’я» засідає, і можна пограти в настільні ігри, і підключитись до вільної зони Wi-Fi, і переглядати тематичні фільми вже в зимовий час.

Приємно, що на Чернігівщині ще є достатньо ентузіастів, які готові боротись за культурний розвиток громад.

Ще статті по темі

Back to top button