Суспільство

Антимонопольний комітет перевірить тендер на закупку 10 тролейбусів для Чернігова

Антимонопольний комітет України 20 жовтня направив лист до Чернігівського обласного територіального відділення АМКУ щодо перевірки наявності в діях учасників процедури закупівлі тролейбусів ТОВ «СП «Янікс» та ТОВ «Внешагрогруп» ознак порушення законодавства про захист економічної конкуренції: антиконкурентні узгоджені дії, спрямовані на спотворення результатів торгів, тендерів.

Таке рішення Комітету на своїй сторінці у Facebook оприлюднила державний уповноважений АМКУ Агія Загребельська.

Як повідомлялось, 5 серпня КП «Чернігівське тролейбусне управління» через процедуру закупівель ProZorro оголосило новий тендер на придбання 10 тролейбусів.

У Чернігівській міськраді раніше також зазначали, що переможець тендеру на закупівлю тролейбусів ТОВ «Спільне підприємство «Янікс» — офіційний дилер фірми «Белкомунмаш» в Україні.

Зазначалося, що по білоруським законам не можна зробити експортну поставку без 100% оплати наперед. Також на сайті міськради повідомлялося, що «Белкомунмаш» усвідомлював, що його участі в тендері не особливо раді українські виробники тролейбусів.

Тому, на думку чиновників міськради, намагався застрахуватися від зриву торгів, на випадок, якщо не буде інших учасників. Білоруська компанія ТОВ «Внешагрогруп», яка брала участь в тендері саме такий механізм.

По суті це антиконкурентні узгоджені спрямовані на спотворення результатів торгів. Вирогідно, що саме тому АМКУ надав доручення Чернігівському обласному територіальному відділенню АМКУ перевірити ці дві компанії на предмет антиконкурентних узгоджених.

Нагадаємо, Чернігівський автозавод став переможцем тендера на закупівлю тролейбусів для ЧТУ.

Ще статті по темі

Back to top button