Суспільство

Антимонопольний комітет просить Чернігівську ОДА прибрати з сайту рекламу Нафтогазу

Антимонопольний комітет України рекомендував Чернігівській облдержадміністрації прибрати зі свого сайту інформацію про переваги ТОВ «ГК «Нафтогаз України» над іншими постачальниками природного газу.

Про це повідомила пресслужба АМКУ.

У комітеті вважають, що розміщенням в інтернеті інформації про конкурентні переваги ГК «Нафтогаз України» над іншими постачальниками природного газу Чернігівська ОДА порушила закон «Про захист економічної конкуренції» і тому повинна її вилучити зі своїх ресурсів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Середня зарплатня на Чернігівщині становить майже 10 тисяч гривень

Зазначається, що із заявою щодо порушення зазначеного закону в АМКУ звернулось ТОВ «Чернігівгаз». Відтак, комітет встановив, що в листопаді 2020 року в ОДА відбулася зустріч із керівництвом «Нафтогазу», на якій споживачам пропонувалося відмовитись від послуг тодішнього постачальника природного газу й укладати договори з новим, який у листопаді пропонував нижчі ціни. Невдовзі між ОДА й Нафтогазом було підписано меморандум про співпрацю. Унаслідок таких дій, вважає АМКУ, ця компанія отримала переваги на ринку в Чернігівській області.

Повідомити про виключення зі своїх сайтів інформації з пропозиціями Нафтогазу Чернігівська ОДА має в 10-денний термін.

Як відомо, з 1 серпня 2020 р. в Україні запрацював вільний ринок газу для населення. Держава більше не регулює вартість енергоносія і єдиного тарифу не встановлює. Клієнти можуть самі обирати постачальника залежно від ціни та сервісу. Останні, у свою чергу, можуть продавати газ по всій Україні.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button