Суспільство

Ароматні свічки та різдвяні овечки: цікаве дозвілля для школярів влаштували в громаді на Чернігівщині (Фото)

У період канікул питання, чим зайняти дитину, набуває особливої гостроти. Адже хочеться, щоб дитина проводила час із користю та задоволенням. Цим питанням переймаються і в Корюківському історичному музеї. Адже традиційно в канікулярний період і не тільки для дітей організовують у закладі цікаві майстер-класи.

«Різні майстер-класи проводимо уже кілька років. Звісно, що під час нинішніх зимових канікул дітей також залучаємо. А взагалі майстер-класи проводимо з нагоди різних дат, свят, наприклад, великодні, із розпису писанок, під час літніх канікул тощо. Але, безумовно, дітям найбільше до вподоби новорічні майстер-класи. А особливо розпис різдвяних пряників. Деякі діти, як розписали пряника, можуть навіть одразу скуштувати його, а не нести додому.

На таких зустрічах ми знайомимо наших дітей із майстринями, які проживають на території нашої громади», – у коментарі для ЧЕline зазначила Людмила Бабич, директор Корюківського історичного музею.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині виготовляли різдвяні прикраси (Фото)

Натомість науковий співробітник закладу Катерина Онищук розповіла, що вже відбувся майстер-клас із виготовлення та розпису свічки. Дітям він дуже сподобався.

«Ми запрошували греко-католицького священника отця Романа Халуса. Для нього це не вперше, адже він уже провів десь 40 майстер-класів із виготовлення свічок. У них усе налагоджено – воскоплави є, форми силіконові. Словом, уся технологія вже відпрацьована. Він спочатку розказував про символ свічки, чому люди люблять їх запалювати, що таке різдвяна свічка, а потім уже плавили парафін і заливали у спеціальні силіконові форми. Навіть я була здивована, що не проста свічечка виходила, а фігурна – у формі ведмедика, ялинки, різні гноми.

Він запропонував робити свічки двох кольорів – блакитного і рожевого, а потім додався ще третій колір-сюрприз. Коли змішували рожевий і блакитний кольори, то виходив фіолетовий. Дітям було дуже цікаво. І пропонував ще різні аромати додавати – пряничний, виноградний тощо. І казав, що свічка пахне тільки тоді, коли вона не горить. Усім цей майстер-клас сподобався», – запевнила Катерина Онищук.

Позаду також найсмачніший із усіх запланованих майстер-класів – із розпису різдвяних пряників від майстрині Катерини Ткаченко. І не дивина, що розписувати пряники до музею прийшла велика кількість поціновувачів солодких смаколиків.

А вже завтра, 6 січня, малечу запрошують на ще один цікавий майстер-клас із виготовлення іграшки-овечки. Проведе його Катерина Онищук.

«Іграшку виготовлятимуть із ниток, прищіпок, картону. І до речі, цю іграшку робитимемо не просто так, ми пов’язуватимемо її з символами християнства та Різдвом», – сказала пані Катерина.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Фото – Корюківський історичний музей

Ще статті по темі

Back to top button