Суспільство

Асоціація міст України звернулася до Президента аби припинився тиск на місцеве самоврядування

Правління Асоціації міст України звернулося до Президента України В.Зеленського щодо припинення безпідставного тиску на місцеве самоврядування та забезпечення спільної роботи центральних органів влади та органів місцевого самоврядування в боротьбі з епідемією коронавірусу та економічною кризою.

«Пропонуємо надати органам місцевого самоврядування право, у визначених законом та Урядом межах, пом’якшувати умови карантину для громадян та суб’єктів господарювання. Адже саме органи місцевого самоврядування відповідальні перед громадами за ситуацію в муніципалітетах  і повинні мати змогу на місцях приймати рішення в залежності від конкретної ситуації в громаді», — сказано у зверненні АМУ.

Також зазначається, що у 2020 році суттєво зросла кількість порушених кримінальних справ проти представників місцевого самоврядування, обґрунтованість яких викликає величезні питання.

В умовах економічної кризи та пандемії коронавірусної хвороби COVID-19, коли місцеве самоврядування забезпечує життєдіяльність міст, селищ та сіл, тиск правоохоронних органів і прокуратури несе пряму загрозу безпеці та життю громадян України, оскільки фактично паралізує роботу муніципалітетів з надання відповідних послуг.

АМУ висловлює переконання, що у нинішніх умовах державна влада та місцеве самоврядування мають діяти спільно та злагоджено з метою убезпечення громадян України від поширення коронавірусної хвороби та зниження впливу наслідків економічної кризи на добробут кожного українця.

Чернігівське РВ АМУ

Офіс реформ у Чернігівській області

 

Ще статті по темі

Back to top button