Суспільство

«АТБ» скаржиться на місцеву владу через привласнення заслуг у боротьбі проти коронавірусу

Корпорація «АТБ» заявляє про неприпустимість шахрайських дій із боку окремих представників органів місцевого самоврядування та депутатського корпусу різного рівня  навколо реалізації загальнонаціонального благодійного проєкту із забезпечення продуктами харчування першої необхідності соціально незахищених верств населення.

Із 3 квітня 2020 року корпорація «АТБ» запустила спільний із Міністерством соціальної політики України благодійний проєкт адресної допомоги соціально незахищеним верствам населення у вигляді продуктових наборів і товарів повсякденного споживання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Днями в Чернігові запрацює лабораторія для проведення тестів на коронавірус

Як з’ясувалося, в окремих випадках представники органів місцевого самоврядування та депутати різного рівня привласнюють ініціативу реалізації проєкту, свідомо вводячи в оману отримувачів допомоги та вирішуючи в такий спосіб свої майбутні політичні амбіції.

На сьогодні представникам соціальних відомств по всій країні вже передано 437 248 продуктових наборів на суму понад 72,5 млн грн. А до 23 квітня їх буде передано 571 572 на суму 100 млн грн.

Загалом, за даними пресслужби, внесок компанії у протистояння епідемії COVID-19 і подолання наслідків національного карантину вже перевищив 110 млн грн.

Зокрема, корпорація «АТБ» за проханням Офісу Президента України закупила у Франції 12 сучасних систем CFX96 для виконання діагностики інфекційних захворювань на суму близько 10 млн грн.

cfx96 (1)

Система CFX96 – це флагманська високопродуктивна система, що дає можливість проводити ПЛР діагностику і мультиплексний аналіз у реальному часі.

Діагностичні системи, які допоможуть оперативно діагностувати та виявляти захворювання на COVID-19, передані обласним лабораторним центрам та лікарням у Житомирі, Полтаві, Івано-Франківську, Львові, Сумах, Чернівцях, Херсоні, Чернігові, Києві та Дніпрі.

«В умовах поширення коронавірусної інфекції та оголошення загальнонаціонального карантину для корпорації «АТБ» як соціально-відповідального бізнесу одним із пріоритетних завдань є реалізація благодійних програм і проєктів, націлених на всебічну підтримку та допомогу різноманітним верствам населення. На сьогодні, працюючи у плідній співпраці з Офісом Президента України, сучасне медичне обладнання для оперативного діагностування та виявлення захворювання на COVID-19 вже доставлено в Україну та в найближчий час буде передано обласним лабораторним центрам та лікарням країни», – йдеться на сайті компанії.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button