Суспільство

Атрошенко обізвав «слуг народу» ідіотами й агітував чернігівців правильно голосувати

Нещодавно в Чернігові відбулася обласна конференція партії, яку очолює нинішній міський голова Владислав Атрошенко. Партію вважають опозиційною до пропрезидентської політичної сили. Загалом у своїх висловлюваннях Владислав Атрошенко частенько не добирає слів на адресу нинішньої влади.

Серед інших, участь у партійній конференції взяла і Ніна Лемеш – заступник міністра молоді і спорту України.

2020-07-01_104623

Ніна Лемеш під час свого виступу відкрито агітувала за партію Атрошенка. Згідно із законодавством, державні службовці (посади міністрів і заступників міністрів прирівняні до держслужбовців вищої ланки) не мають права демонструвати свої політичні погляди та вчиняти інші дії, що можуть свідчити про їхнє ставлення до політичних партій.

Із цього приводу двоє народних депутатів України – Сергій Гривко та Олег Семінський – написали звернення до вищого керівництва країни з проханням розібратися в ситуації. Мовляв, якщо Ніна Лемеш має бажання грати в політику й агітувати за якісь партії, то повинна написати заяву на звільнення з міністерської посади.

Ці листи дуже розгнівали Владислава Атрошенка. На ранковій нараді в Чернігівській міськраді мер емоційно прокоментував ситуацію. Владислав Атрошенко вкотре обізвав представників президентської політичної сили принизливими словами.

Цікаво, що листи народних депутатів Владислав Атрошенко розцінює як погрози.

«Витівка безглузда двох народних депутатів від Чернігова. Це лист із погрозою на ім’я державного службовця з міністерства, що вона у вільний від роботи час відвідала партійну конференцію партії, відмінної від «Слуги народу». Ці речі говорять про відсутність клепок у голові. Погрози, хтось туди пішов, не в ту політичну силу. Це є тривожним дзвіночком. Я просив би вивчити з правової частини ці листи. Ми подумаємо, що робити з цими листами. Якщо ці депутати вибачаться протягом 3 днів і скажуть, що це була помилка, ми залишимо ці листи без уваги. Хай це буде свідченням відсутності клепки в їхніх головах. Ці депутати – Гривко і Семінський. За барки викинути з Верховної Ради. Таких дурнів не можна тримати у Раді. Єдине, про що можна просити людей: люди, не голосуйте за придурків. За будь-які політичні сили, але ідіотів не вибирайте», – заявив Владислав Атрошенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ностальгія чи недоцільне витрачання коштів: що чернігівці думають про повернення жабок (Відео)

«Погрози, ультиматуми, шантаж – у всіх різна реакція на правду і на свої ж помилки. Отже, міський голова буде заливати чорнухою всіх незгодних у стилі регіонів та старих політиків. Особисто за себе напишу, що мені не потрібні три дні. Зробив зауваження та вважаю його доречним. Бо заступник міністра повинен розвивати свій профільний напрямок, а не працювати на опозиційну політичну партію та саботувати роботу в міністерстві. Це питання політичної етики, трудових відносин і моралі! А те, що в класичному стилі погроз та образ було сказано під запис, отримає належну правову оцінку», – написав на своїй сторінці у Facebook народний депутат Сергій Гривко.

«Мені тут один «дон Карлеоне» вирішив дати три дні на роздуми, інакше… (я так і не зрозумів, що інакше). Бачте, його образила моя виважена й обґрунтована думка щодо участі міністерського високопосадовця у зібранні опозиційної партії. Пане Атрошенку, ви не самодержець, хоча вас поза очі і називають Царем, щоб у ручному режимі керувати 300-тисячним містом із тисячолітньою історією та поводитися на сесіях міської ради, наче на бандитських сходках у вашому ресторані «Сенатор». Ви не феодал, хоча є зі своїм партнером одними з найбільших латифундистів-землевласників на Чернігівщині з однією з найнижчих орендних плат. Розумію, що малиновий піджак і власна кишеня для вас ближчі, ніж долі звичайних чернігівців. Бо за нормального керівника позбавлені з вини комунальників люди не будуть три з половиною роки скитатися по закутках, нормальний керівник потурбується про знедолених і хворих, допоможе в лікуванні за рахунок міста важкохворим дітям. Плитка втридорога, біогаз у власну кишеню, 125 мільйонів за півтора кілометри дороги – це все добре, а що робити з каналізаційними колекторами? Другий тиждень Шерстянка задихається від смороду», – написав на своїй сторінці у Facebook народний депутат Олег Семінський.

Ще статті по темі

Back to top button