Суспільство

Атрошенко заявляє, що в боргах водоканалу винне державне регулювання

Постачальник електроенергії відключив кілька підвищувальних насосних станцій «Чернігівводоканалу» через борги підприємства. Міський голова Владислав Атрошенко запевнив, що цю проблему буде вирішено.

Про це йдеться в повідомленні пресслужби Чернігівської міської ради.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За борг управління КП “Чернігівводоканал” відключили від електроживлення

«Ця ситуація вже триває два місяці. Заборгованість зростає. Як я раніше вже коментував ЗМІ, баланс підприємства такий. Самому КП «Чернігівводоканал» боржники винні 36 мільйонів. Із них 30 із гаком мільйонів – це борги населення, 3 мільйони – борги генеруючих компаній («Теплокомуненерго» і «ТехНова»), і приблизно 3 мільйони – пільги та субсидії. А сам «Чернігівводоканал» заборгував за електроенергію близько 6 мільйонів – це він уже вийшов на майже двомісячну заборгованість. Ситуація кричуща, про цю ситуацію знає Міністерство фінансів. Я доповідав про це і на урядовій зустрічі, і в окремих робочих зустрічах із представниками цього міністерства. Є обіцянки з боку НКРЕКП, що буде розглянуто це питання і винесене позитивне рішення», – зазначив мер.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Об’єкти «Чернігівводоканалу» почали відключати від електропостачання

Також Атрошенко наголосив на тому, що у зростанні боргів чернігівського підприємства винне передусім державне регулювання.

«Якщо до складових тарифу входять заробітна плата й електроенергія, то аномально, коли 8 місяців через непрацездатність НКРЕКП  не затверджується відповідно змінений тариф «Водоканалу». Там і невелика різниця: з 20,6 грн на 22,2 грн. Але з огляду на те, що це 17 мільйонів кубів на рік, то загальна сума становить приблизно 30 мільйонів. Це саме та сума, яка потрібна на погашення не тільки боргу за електроенергію, а й на планове погашення платежів за кредитом Світового банку», – сказав Владислав Атрошенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Список адрес, жителі яких залишились без води через відключення «Чернігівводоканалу» від електроенергії

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button