Суспільство

Знову скандал: КП «Шкільне» звинувачують у розкраданні грошей

Уже вкотре комунальне підприємство «Шкільне» Чернігівської міської ради опиняється в центрі скандалу. Антикорупційна громадська спілка «Свідомість» дослідила діяльність цього підприємства і виявила чимало цікавих фактів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Харчування по-новому: ексклюзивне інтерв’ю з новопризначеним керівником КП «Шкільне» (Відео)

Активісти запевняють, що комунальне підприємство непрозоро та з порушенням закону витрачає державні кошти і приховує інформацію про закупівлі. Також з’ясували, що минулого року збитки КП «Шкільне» зросли у 30 разів. Але водночас відбулося зростання штату з 167 до 211 осіб. Це все на тлі того, що у педагогів Чернігова відбирають гарантовані надбавки за престижність професії та подейкують про масові скорочення вчителів у найближчому часі.

Окрім того, з міського бюджету для КП «Шкільне» було виділено 1,2 мільйона гривень «для закупівлі обладання». Та, виявляється, обладнання закупили лише на 713 тисяч гривень. Куди поділися півмільйона гривень? Невідомо. Більше того, експерти АГС «Совість» стверджують, що КП «Шкільне» закупило обладнання за значно завищеними цінами (на 20%).

1

2

Активісти вимагають у правоохоронних органів відреагувати на наведені вище факти та перевірити діяльність КП «Шкільне».

3

Ще статті по темі

Back to top button