Суспільство

Автомобілістам усе ще заборонено користуватися відеореєстраторами

Війна внесла багато коректив у всі сфери життя. Не обійшлося і без заборон із міркувань секретності в умовах воєнного стану. Одна з них стосується автомобілістів. Ідеться про заборону використовувати автомобільні відеореєстратори, щоб уникнути розголошення інформації, що може допомогти противнику дізнатися про переміщення і перебіг виконання завдань Сил оборони.

Нині заборона актуальна для всіх регіонів України, але особливо важливо дотримуватися її в регіонах, де відбуваються бойові дії.

Чинність цієї заборони ЧЕline підтвердив Віталій Копистко, речник патрульної поліції Чернігівської області.

«Їх використання наразі заборонене. Про випадки виявлення людей, які користуються відеореєстраторами, попри заборону, нам не відомо, бо заборону на користування ними встановлювала не Національна поліція. Заборону вводили військова адміністрація та Міністерство оборони. Звернень щодо відеореєстраторів до поліції не надходило. Тому не можу сказати, яка на сьогодні ситуація з їх використанням», – пояснив Віталій Копистко.

Щодо дорожньо-транспортних пригод, то речник патрульної поліції зазначив, що вони відбуваються, як і раніше. Тому роботи в патрульних не поменшало і не побільшало.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Відомий чернігівський екскурсовод запрошує на театралізовану прогулянку

Нині ж водіям автівок і мотоциклів варто пам’ятати, що відеореєстраторами не можна користуватися на дорогах загального користування, об’єктах загального призначення, об’єктах інфраструктури, блокпостах, укріпленнях, місцях розташування, зосередження чи переміщення військових частин (підрозділів) сил оборони.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button