Суспільство

До Чернігова завітав Надзвичайний і Повноважний Посол Малайзії в Україні

3 вересня в Чернігівській міській раді відбулася зустріч із Надзвичайним і Повноважним Послом Малайзії в Україні паном Дато Раджа Реза Раджа Заїб Ша і торговим представником MATRADE Малазійської корпорації розвитку зовнішньої торгівлі Віталієм Бойко. Зустрівся з ними заступник чернігівського міського голови Олександр Ломако.

Візит відбувся на запрошення Назара Соломахи, члена ініціативи Послів Європейської Молоді (Young European Ambassadors).

У режимі діалогу учасники зустрічі обговорили потенційні напрямки економічної співпраці між країнами.

«Для українців Малайзія завжди була і є прикладом успішної країни, яка за короткий термін змогла показати чудовий результат, об’єднати країну навколо конкретної мети, досягти швидкого темпу економічного розвитку та продемонструвати світу чудовий приклад відкритого суспільства, що є вартим уваги та поваги. Україна також хотіла б показати швидке економічне зростання і швидкий розвиток нашої держави. Тому із задоволенням готові переймати досвід ваших успішних реформ, – сказав Олександр Ломако на початку зустрічі, вітаючи гостей у нашому місті. – Чернігів – це місто не тільки з величним історичним минулим, це місто, яке зараз демонструє найбільш швидкий темп розвитку серед усіх обласних центрів України».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Посол Італії в Чернігові: італійці назвали найкраще в українському місті (Відео)

Олександр Ломако також зазначив, що Чернігів вирізняється гарною логістикою та економічним потенціалом, місто має багато ділянок, де можна будувати нові об’єкти, а також є чудові умови для розвитку зеленого туризму, що зараз дуже популярний в Україні. Серед планів міської влади – побудова на базі концерну «ЧеЗаРа» технологічного парку. Крім того, Чернігівщина – регіон із розвиненим аграрним сектором. А технологічний університет може бути партнером у низці міжнародних проєктів, зокрема стосовно технологічних продуктів та IT-сфери.

Економічні зв’язки України з Малайзією зростають кожного року, і за минулий рік загальний обсяг торгівлі товарами зріс на 16%. Експорт підприємств міста Чернігова до Малайзії традиційно становить приблизно 2 млн дол. США на рік. Серед основних експортерів – підприємство Джи Ен Ел, яке експортує зернові культури та крупи. Тож, на думку заступника міського голови, є дуже багато моментів для розвитку та масштабування цього успіху і двосторонньої співпраці в різних сферах.

Надзвичайний і Повноважний Посол Малайзії висловив задоволення від перебування в Чернігові, це його перший візит до нашого міста. Він зазначив, що Чернігів і Чернігівщина мають великий потенціал у багатьох сферах, включно з сільськогосподарською галуззю та харчовою промисловістю. Також повідомив, що Малайзія – це країна з досить розвиненою промисловістю і більшу частину своєї продукції вона імпортує. Пан Дато Раджа Реза Раджа Заїб Ша висловив зацікавленість у співпраці в різних сферах, зокрема, в енергетичній галузі, експорті з Чернігівщини ягід і фруктів.

Наприкінці учасники зустрічі обмінялися сувенірами та сфотографувалися на згадку.

Пресслужба Чернігівської міської ради

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button