Суспільство

Багатоповерхівку на вулиці Чорновола в Чернігові відбудовують

Висотка на вул. В’ячеслава Чорновола, 15А у Чернігові налічує 165 квартир. Рік тому під час бомбардування 3 березня в неї влучила ракета на рівні 13-14 поверхів.

Сьогодні триває капітальна відбудова будинку.

На початку відбудови було встановлено металоконструкції для забезпечення стійкості споруди та для безпеки проведення робіт. Демонтовано пошкоджені залізобетонні конструкції перекриттів на рівні 13-16 поверхів і залізобетонні стіни 14-го поверху.

Наразі практично всі будівельні роботи завершено – перекриття та стіни уже відбудовані. Відновлено вентиляційні канали та парапети на даху.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Пожежа» в серці: чернігівський рятувальник зробив романтичну пропозицію коханій (Фото)

Частково здійснено та продовжується посилення опорних залізобетонних конструкцій. Облаштовується огородження балконів, завершується встановлення вікон і вхідних дверей у помешканнях у місці влучання. Вікна інших квартирах, що постраждали від вибухової хвилі, допомагає відновлювати чеська благодійна організація.

Ліфти вибуховою хвилею були зім’яті, наче картонні коробки. Наразі один ліфт уже працює, ще один – в процесі ремонту.

Найближчим часом буде проведено роботи з відновлення комунікацій та облаштування фасаду будівлі.

Капремонт цього та ще кількох найбільш пошкоджених обстрілами багатоквартирних будинків, відновлення яких ще триває, значно відтермінували перебої електропостачання, але роботи тривають.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button