Суспільство

Банківське відділення на колесах їде до жителів Чернігівського прикордоння

Уже два роки життя в прикордонних громадах Чернігівщини особливе, зі знаком «мінус». Адже загроза обстрілів і життю людей спостерігається цілодобово.

Між тим, і саме життя не стоїть на місті. Бо в людей виникають різні проблеми і їм потрібні різні послуги, зокрема банківські. Тепер їх можна отримати в банку на колесах. Він створений на базі автомобіля спеціального призначення і оснащений супутниковим зв’язком, автономним електроживленням, системою відеоспостереження та іншим обладнанням.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернігові горів житловий будинок

У мобільних підрозділах люди зможуть отримати чи здійснити грошові перекази, поповнити карткові рахунки, обміняти валюту, оплатити комунальні та інші платежі, отримати пенсію, соціальні виплати, заробітну платню тощо.

«Ідея чудова. І маємо ще одну, але не пов’язану з банківськими питаннями. Нині вирішується питання з аптеками. Планується, що Чернігівський комунальний заклад «Ліки Чернігівщини» теж отримає машину від обласної ради і також приєднається до мобільного проєкту і надаватиме послуги жителям прикордоння», – зазначає Сергій Сергієнко, начальник Новгород-Сіверської РВА.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ірина Осташко

Фото – Новгород-Сіверська районна військова адміністрація

Ще статті по темі

Back to top button