Суспільство

Бензопила — незамінна помічниця в осінньому саду

Багато необхідних робіт, пов’язаних з обробкою і розпилюванням деревини, неможливо зробити без такого інструменту, як бензопила. Велику кількість моделей бензопил і детальну інформацію по вибору можна отримати тут https://www.vdr.com.ua/ — бензопили. Залишається тільки підібрати потрібну бензопилу за необхідними параметрами. Якщо планується не занадто часте використання, наприклад, на особистій ділянці, можна купити не занадто дорогу модель, професійні якості тут не мають особливого сенсу. Потужні пили і складніші по конструкції, з набором додаткових функцій потрібні на виробництві або лісопилках. Вже вибравши інструмент, варто детально прочитати інструкцію, і після цього приступити до роботи з інструментом.

Які бувають бензопили?

Бензопили розділяють по видах. Кожен визначається по роботі, яку інструмент виконує:


  • Професійна. Для того, щоб валити і обробляти великі дерева. Збалансований корпус, є присутнім високий віброзахист, вона зручна у використанні і може попрацювати 15 годин до ряду. Вона розрахована на постійне використання. Висока ціна і така ж продуктивність.

    • Напівпрофесійна. Розрахована на коротший термін, який складає близько чотирьох годин. Технічними характеристиками вона схожа з першою, але вважається середнім варіантом.

    • Побутова. Найпростіша з усіх перерахованих. Цією пилою без перерви працювати можна близько години. Після цього вона починає втрачати потужність із-за простішої конструкції. Вона незамінна при нечастих роботах по облагороджуванню території або ремонті. Розпилює дерева невеликого діаметру.

    • Для підрізання гілок. В деяких випадках дуже корисна річ. Легша конструкція дозволяє обрізувати гілки, підтримуючи їх вільною рукою. Невелика, компактна бензопила.

На що звертати увагу?

Виробники вказують термін експлуатації або ресурс інструменту, збільшити який можливо при виборі щадного режиму і дотриманні правил використання. У інструкції, що йде з бензопилою, детально описані режими роботи, технології. При дотриманні цих правил збільшується термін служби пили.


Від потужності залежить навантаження, яке бензопила зможе витримувати. Чим вона більша, тим інструмент важчий, тим більше їй можна зробити.


При роботі відбувається віддача, в пилах встановлюється сектор захисту або гальмо. Перший є щитком, а інертне гальмо створене для зупинки на початку розпилювання. Багато покупців віддають перевагу моделі з таким гальмом.

Щоб полегшити роботу з інструментом, краще всього купувати пили з антивібраційною системою. При купівлі включивши пилу і давши їй попрацювати, можна визначити наявність антивібратора.

Важливі моменти при придбанні

Якщо пила професійна, то вона має у своєму арсеналі шини зі змінними голівками. Шина — це пластина, до якої кріпиться ланцюг. Велике значення мають її параметри. У побутових моделях шини вужчі. Поліамід використовується для жорсткості конструкції, він заповнює порожнечі між пластинами.

Для роботи потрібні шини різної довжини, в інструкції зазвичай написана рекомендована. Сильний опір може бути, коли шина значно довша. Приведе це до зносу двигуна, і палива витрачатиметься на порядок більше.

Перш ніж приступити до основної роботи, пилу треба обкатати. Для цього треба її включити, дати попрацювати 40 хвилин, поки паливо не витратилося. Потім перевіряється натягнення. Робляться пропилы на деревині без сильного натиснення. Тепер можна працювати в повну силу.

Реклама

Ще статті по темі

Back to top button