Суспільство

Без чипсів, солодощів і сухариків: освітянам роз’яснюють вимоги нового санітарного регламенту

У закладах загальної середньої освіти впроваджується новий санітарний регламент.

Документ містить сучасні вимоги до організації освітнього процесу, роботи з технічними засобами навчання, вимоги до самих навчальних приміщень та їх обладнання, сучасних меблів-трансформерів, організації шкільного харчування, питного режиму учнів і навчально-виховного процесу для учнів з особливими освітніми потребами. Регламент визначає норми повітряно-теплового режиму у школі, освітлення приміщень, рівнів шуму і вібрацій, забрудненості повітря в класних приміщеннях, якості та безпечності води, що використовується в закладі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернігові на меморіальній дошці Павлу Полуботку зображений інший чоловік

Зокрема під час наради з директорами навчальних закладів Березнянської територіальної громади спеціалісти Менського управління Держпродспоживслужби  особливо звернули увагу на нововведення, що стосуються організації харчування учнів. Зокрема, йшлося про заборону продажу в шкільних буфетах і автоматах чипсів, сухариків, попкорну, деяких солодощів, ковбасних і рибних продуктів промислового та кулінарного виробництва, інших харчових продуктів і виробів. Надано перелік та озвучено вимоги до продуктів, які дозволено використовувати та реалізовувати у шкільних буфетах, автоматах і готувати у харчоблоках закладів освіти.

Акцентували увагу на безпечності харчових продуктів, зокрема на запровадженні у закладах освіти системи НАССР як важливого інструменту для контролю безпеки харчування, й адміністрація закладів зобов’язана постійно підтримувати функціонування принципів цієї системи.

Санітарний регламент визначає підвищення відповідальності засновника та керівника закладу освіти за дотримання викладених у ньому вимог.

Загалом протягом січня спеціалісти Держпродспоживслужби організували і провели для освітянського загалу області понад півтора десятка семінарів щодо запровадження у школах нового Санітарного регламенту.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Джерело: Держпродспоживслужба

Ще статті по темі

Back to top button