Суспільство

Безкоштовно отримати професію та підвищити кваліфікацію можна в центрах професійно-технічної освіти державної служби зайнятості

У наш час професіоналізм – це вимога будь-якого роботодавця до працівника. Зважаючи на це, служба зайнятості пропонує безробітним безкоштовно і в стислі терміни здобути затребувану на ринку праці професію чи підвищити кваліфікацію в центрах професійно-технічної освіти державної служби зайнятості.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 12,7 тис. робочих місць вдалося зберегти на Чернігівщині завдяки програмі з часткового безробіття

До речі, такі центри діють в 11 областях України, а саме: Рівненській, Одеській, Харківській, Сумській, Львівській, Івано-Франківській, Дніпропетровській, Херсонській, Полтавській, Донецькій і Луганській. Це сучасні комплекси з потужною навчально-виробничою базою європейського рівня, де здійснюють професійну підготовку, перепідготовку та підвищення кваліфікації дорослого населення за 95 ліцензованими робітничими професіями.

Наразі таким шансом скористалася безробітна Людмила Нітченко з Чернігова. З 15 жовтня за направленням Чернігівського міського центру зайнятості вона підвищує кваліфікацію за навчальною програмою «Комп’ютеризований бухгалтерський облік». Навчається жінка в Рівненському центрі професійно-технічної освіти державної служби зайнятості, де впродовж місяця вдосконалить свої знання щодо ведення бухгалтерського обліку.

Загалом протягом січня-вересня поточного року в області набували нових професій і підвищували кваліфікацію більше як 2 тисячі безробітних. Під час навчання служба зайнятості гарантує безоплатне проживання, компенсацію витрат на проїзд і виплату допомоги з безробіття під час навчання, згідно з чинним законодавством.

ОЦЗ

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button