Суспільство

«Безпечне місто»: у Ніжині встановлено 57 камер відеоспостереження

17 червня Ніжинський міський голова Олександр Кодола та його радник Сергій Охонько ознайомилися з роботою пункту відеоспостереження, розташованого у черговій частині Ніжинського районного відділу поліції. Саме туди надходить інформація з камер системи відеонагляду «Безпечне місто».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернігові завдяки системі відеоспостереження з 2017 року вдалося розкрити близько 4,5 тисячі злочинів

 «Ми реалізували два великих проекти, на які міський бюджет витратив 2,3 млн грн. Зокрема, 900 тис. грн пішло на забезпечення відеонаглядом залізничного вокзалу. На жаль, до цього року там не було жодної відеокамери, а це ключова залізнична гілка всієї Чернігівщини, де кожного дня тисячі людей пересуваються і користуються послугами залізниці. Станом на сьогодні там встановлена 21 відеокамера. Серед них — відеокамери з функцією розпізнавання облич і такі, що ідентифікують номерні знаки. Загалом по місту вже встановлено 57 відеокамер, з яких 11 розпізнають номерні знаки, і 7 — обличчя», — акцентував Олександр Кодола.

Ніжинський міський голова наголосив, що на Чернігівщині є лише 8 відеокамер, які розпізнають обличчя, 7 з яких вже працюють в Ніжині.

За матеріалами Ніжинської міської ради

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button