Суспільство

Безпека в інтернеті: ювенальні поліцейські провели тематичний урок для учнів чернігівського ліцею

Співробітники ювенальної превенції Чернігівського райуправління поліції спільно з кіберполіцейськими провели безпекове заняття для учнів Чернігівського професійного ліцею залізничного транспорту. Щоб зацікавити дітей проводити дозвілля цікаво та корисно, поліцейські також провели з учнями сеанс одночасної гри в шахи на десяти дошках. Про це повідомляють у поліції Чернігівського району.

Сьогодні ювенальні поліцейські та працівники відділу протидії кібрзлочинам у Чернігівській області провели захід для ліцеїстів на тему: «Мрія – платформа кіберполіції», основною метою якої є протидія російським окупантам у медіапросторі.

Правоохоронці нагадали учням правила безпеки в інтернеті, застерегли від онлайн-шахраїв і розповіли, як діяти у випадках загроз і який інформаційний контент може негативно впливати на неповнолітніх.

Також поліцейські застерегли ліцеїстів від вживання наркотиків, алкоголю та куріння, аби убезпечити їх у майбутньому від необдуманих кроків. Учням розповіли про згубний вплив цих речовин на їхній організм.

Ювенальні поліцейські порадили учням навіть у найскладніших ситуаціях не залишатися з проблемою наодинці, а завжди звертатися по допомогу до фахівців. Адже правоохоронці завжди готові допомогти та знайти вирішення будь-якої проблеми.

Крім того, поліцейські провели з учнями сеанс одночасної гри в шахи на десяти дошках. Ця інтелектуальна гра відмінно тренує пам’ять, уяву, розвиває логіку та стратегічне мислення. За допомогою шахів поліція навчає дітей дотримуватися правил, бути організованими й уважними до деталей.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button