Суспільство

Безробіття на Чернігівщині: скільки людей працевлаштувалося за пів року

У першому півріччі поточного року послугами державної служби зайнятості в області скористалися 12,3 тисячі безробітних громадян. Це на 46% менше, ніж за відповідний період минулого року. Серед безробітних переважають жінки – 72%. Зросла частка безробітних осіб віком 45+ (52% із загальної кількості).

До активних програм сприяння зайнятості цьогоріч залучено кожного другого безробітного на обліку. Зокрема, 2,5 тисячі осіб знайшли роботу, ще 3,2 тисячі – залучені до суспільно корисних, громадських та інших робіт тимчасового характеру. Крім того, 129 безробітних скеровано на професійне навчання, 200 осіб для підвищення конкурентоспроможності на ринку праці скористалися ваучером на навчання.

Наразі чисельність безробітних на обліку в службі зайнятості та кількість резюме на сайтах пошуку роботи у рази перевищують кількість вакансій. Так, у І півріччі 2023 року обласна служба зайнятості мала 3,8 тисячі пропозицій роботи, що на чверть менше, ніж рік тому. Менше на 13,4% і подавачів вакансій.

Найбільший попит у роботодавців мали продавці продовольчих товарів, підсобні робітники, водії автотранспортних засобів, швачки, кухарі, прибиральник службових приміщень, бухгалтери.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Цьогоріч на Чернігівщині до «Армії відновлення» долучилися 3532 безробітних

Станом на 1 липня в області налічувалось 4,6 тис. офіційних безробітних, яким служба зайнятості могла запропонувати 802 вакансії. Тобто, на кожне вільне робоче місце – черга з 6 осіб (торік – 27).З пропозиціями роботи можна ознайомитися на сервісі «Єдиний портал вакансій», у телеграм-каналі актуальних вакансій «Робота зараз: Державна служба зайнятості»  та на сайті обласного центру зайнятості.

Джерело: Чернігівський обласний центр зайнятості

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button