Суспільство

Біганина Сахневича, домовина на колесах та нова громада: новинний дайджест Чернігівщини за 6 вересня

Події 6 вересня розпочалися з того, що перший заступник голови Чернігівської облдержадміністрації тікав від нашої камери, аби не пояснювати, чому він не дозволяє об’єднання Олишівської громади.

Чернігівські історики не вважають викопане комунальниками «старе місто» унікальною знахідкою. Говорять, що таких будинків у Чернігові на кожному кроці.

В обласній адміністрації чухають потилицю, бо не знають, у кого на тендерах купувати ліміти газу. Тому чекають на роз’яснення зі столиці. Кажуть, проблема в недосконалості законодавства. Чиновники заплуталися у тому, хто з фірм має право виходити з пропозиціями на тендер.

Процес децентралізації на Чернігівщині, попри чиновницький саботаж, усе ж таки триває. Сьогодні, 6 вересня, позитивний висновок від Чернігівської ОДА отримала ще одна (вже восьма) об’єднана територіальна громада – Коропська.

Житель Чернігівщини два тижні провів в анексованому Криму: враження українця.

Чернігівці висловили неоднозначні думки, оцінюючи якість української освіти. Здебільшого ця галузь отримала безліч різнопланових нарікань, головне з них – хабарі в усіх освітянських закладах.

Домовина на колесах: у Сновську учнів возять на раритетному автобусі.

Ще статті по темі

Back to top button