Суспільство

Бик-убивця, арешт кота та бурхливе кохання: нестандартні історії чернігівських адвокатів

Адвокатська практика часом дарує захисникам прав і свобод шквал емоцій, пов’язаних із дивними справами. ЧЕline вирішив поцікавитись у чернігівських адвокатів про їхні нестандартні справи, що запам’яталися їм на все життя.

120520138_351705905942462_2039562100648094733_n

Андрій Карась, адвокат

Бик-убивця

«Це, мабуть, історія не дуже весела, а трагічна, але вона точно є незвичайною. Років шість тому в Ріпкинському районі трапилася така історія. Були два власники – корови та племінного бика. Господар корови прийшов до господаря бика з проханням спарувати тварин. Отримав відмову, оскільки власник бика сказав, що тварина зараз агресивна, треба почекати. На тому й розійшлись. Зранку власник бика вивів того на пасовище, прибив цеп величезним штирем, щоб не вирвався. А власник корови вирішив тишком-нишком усе-таки відвести свою худобу до бика, так би мовити, «а що я буду чекати». Прийшов. Бик побачив корову, порвав цеп і кинувся до неї. А той чоловік вирішив перекрити йому дорогу до корови… І як результат – травми, несумісні з життям. Прибіг і господар бика. Його бик також травмував, але чоловік залишився живий. Як підсумок: родина померлого подала позов на власника бика. Проте в результаті вони програли як у кримінальному провадженні, так і в цивільному позові. Дії тварини були визнані непереборною силою»

120459145_729030847824465_6070427531366175677_n

Сергій Слєпченко, адвокат

Арешт кота

«Десь приблизно два роки тому сталася така казусна ситуація. Городнянський районний суд розглядав справу про арешт… кота. Був позов, що кіт загриз сусідську курку. Рішення суду здивувало – штраф, здається, 52 гривні і… вилучення кота. Було вказано місто, адреса, за якою кота мають забрати. Коли ж прийшли по кота, то в обійсті їх виявилось… три. При цьому в рішенні суду не зазначалося ні про вік, ні про масть, ні про стать кота. Тож кота не вилучили. Була подана апеляція, за якою, користуючись практикою Європейського суду, перше рішення було скасоване. Воно, по суті, є абсурдним, адже власники котів не можуть постійно перебувати біля цих тварин, коли ті гуляють на вулиці»

120552423_365289527840303_3448923320549695514_n

Галина Якуба, голова Ради адвокатів Чернігівської області

Бурхливе кохання

«Ця історія в моїй адвокатській практиці закінчилася десь 4-5 років тому. Починалася стандартно. Розірвання шлюбу. Подружжя мало спільну дитину. Здавалося б, стандартна ситуація. Але минає деякий час – і ця пара знову одружується. Розповідали, зустрілися на якомусь дні народженні і почуття повернулися. В другому спільному шлюбі народжується ще одна дитина. Проте через деякий час знову розлучення з емоціями – ділили майно, виплата аліментів тощо. Після цього чоловік одружується втретє, але не з першою (другою) дружиною. Проте той «лівий» шлюб протримався недовго. Уявляєте, він розлучився і вже вчетверте одружився вже з першою і, відповідно, другою дружиною. Тобто в них це був уже третій спільний шлюб. Після цього пара знову подавала заяву на розлучення, але її забрали. Тобто залишились у шлюбі. Подальшу їхню історію я не знаю. Сподіваюсь, вони зберегли кохання і шлюб», – розповіла Галина Якуба.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button