Суспільство

Біля Катерининської церкви хочуть встановити монумент жертвам Голодомору

У Чернігові поблизу Катерининської церкви планують встановити монумент жертвам Голодомору. Міська влада керується тим, що наступного року відзначатиметься 90-та річниця Голодомору, тому в місті треба облаштувати місце, де люди могли б вшанувати пам’ять жертв.

Зважаючи на це, вирішили дізнатися думку отця Романа, настоятеля Катерининської церкви, про таке майбутнє сусідство з монументом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині гине пам’ятка – свідок зустрічі гетьмана Мазепи і короля Карла ХІІ

«Місце, я думаю, визначатимуть люди, які компетентні. Можливо, будуть із кимось радитися чи вже радяться, бо є історики, інші спеціалісти. Щодо місця його розташування я коментувати не можу.

А стосовно самого пам’ятника, то, звісно, він повинен бути. Тим більше, що Чернігів – єдиний із обласних центрів України, який не має такого пам’ятника. Хоча Чернігівщина в часи Голодомору дуже постраждала.

Але щоразу проходять поминальні заходи, то все ж такий пам’ятник має бути.

Чудово знаємо, що довкола церкви колись був цвинтар. Також там під землею залишились і поховання відповідні. Пам‘ятник не осквернятиме цього місця, зокрема такий. Навіть ще більше висвячуватиме це місце. Тому, якщо визначать, що там справді має стояти пам’ятник, то, безумовно, проти ніхто не буде», – в коментарі для ЧЕline зазначив отець Роман, настоятель Катерининської церкви в Чернігові.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button