Суспільство

Біля Пакуля браконьєри в період заборони наловили раків майже на 3 тис. грн

19 серпня 2020 року Чернігівським рибоохоронним патрулем у ході спільного рибоохоронного рейду разом із представниками сектору водної поліції та Чернігівського прикордонного загону на водосховищі поблизу с. Пакуль Чернігівського району вкотре викрито браконьєра, який, попри заборону, добував раків забороненим знаряддям лову.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині поліція затримала браконьєра з електроловом

Так, мешканець с. Старик Чернігівського району за допомогою сітки «бредень» виловив 3 кг водних біоресурсів: 107 екз. раків та по 1 екз. плітки та лина. Збитки, завдані рибному господарству України, становили 2 932,5 грн.

На порушника складено адміністративний протокол за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Матеріали справи будуть направлені до Чернігівського районного суду для винесення рішення про притягнення винної особи до відповідальності. Водні біоресурси та заборонене знаряддя лову вилучено.

Чернігівський рибоохоронний патруль нагадує, що з 1 серпня розпочалася заборона на вилов раків, що триватиме до 10 вересня (включно).

За порушення заборони браконьєрам загрожує адміністративна відповідальність у вигляді штрафу до 680 гривень. Крім того, за кожного виловленого рака доведеться заплатити по 25,50 грн компенсації.

Джерело: сайт Чернігівського рибоохоронного патруля

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button