Суспільство

Біля пам’ятного стенду полеглих захисників у Чернігові працює мультимедійний інфобокс

Нещодавно в чернігівському сквері ім. Попудренка встановили інфобокс, зміст якого присвячений пам’яті полеглих у відсічі збройної агресії Російської Федерації в Україні героїв. Встановлення такого боксу — одне з прохань родин загиблих, висловлених чернігівському міському голові на зустрічі з ним у минулому році. Тоді очільник міста пообіцяв, що інфобокс встановлять у 2021-му. Якщо вже почнеться ремонт цього скверу — то разом з ним, але якщо ремонту ще не буде — то окремо. Цю обіцянку виконано.

Зараз інфобокс має наступні сторінки:

  1. Список загиблих в АТО;
  2. Список Небесної сотні;
  3. Чернігівські частини на війні;
  4. Громадські організації;
  5. Військові частини Чернігівщини;
  6. Мистецтво з війни.

До списку загиблих в АТО земляків наразі внесено 214 імен. У цьому розділі є можливість знайти бійця за прізвищем, ім’ям, по-батькові, за місцем народження, за роками народження та смерті. Кожне ім’я військового в списку загиблих має посилання на особисту картку в “Книзі пам’яті”, де міститься детальная інформація про життя та нагороди, котру можна переглянути одразу на боксі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На вулиці Льотній у Чернігові почали ремонтувати тротуари (Фото)

Список Небесної сотні нараховує 108 осіб, додатково міститься інформація про місце народження, рік народження та рік смерті. Список можна переглянути за хронологією дат.

У розділ “Чернігівські частини на війні” додана інформація про 7 знакових військових подій в котріх приймали участь військові частини Чернігівщини. Інформація додана в вигляді детального опису подій з фотографіями, дійовими особами, іменами командування тощо.

Громадські організації — це особливий пункт, де зібрана актуальна інформація з діючими контактними даними про організації чернігівщини, що об’єднують ветеранів АТО, сім’ї загиблих, волонтерські центри та багато іншого. Наразі додано 39 громадських організацій.

У наступному розділі можна знайти інформацію про діючі військові частини Чернігівщини, їх історію заснування та шеврон. До боксу додано десять військових частин.

“Мистецтво з війни” — творча сторінка на котрій будуть розміщені твори та книги написані ветеранами АТО. Наразі тут можна ознайомитися з переліком та описом книг переселенця з окупованих територій України й нині чернігівця, відомого історика Михайла Жирохова, але розділ ще в процесі формування.

За модерацію наповнення інфобоксу відповідають працівники Управління культури та туризму Чернігівської міської ради.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Прес-служба Чернігівської міської ради

Ще статті по темі

Back to top button