Суспільство

Біля Ріпок на м-01 почали укладати вирівнюючий шар нового покриття

На ділянці ремонту дороги М-01 Київ — Чернігів — Нові Яриловичі, що проходитиме через смт Ріпки (км 192 — 199), почали укладати вирівнюючий шар нового покриття. Станом на 7 липня асфальтобетон влаштовано на відрізку протяжністю 2,4 км.

Нове покриття укладають за допомогою перевантажувача. Він є «середньою ланкою» між асфальтоукладачем та самоскидом. Використання мобільного перевантажувача, який конвеєром подає суміш в асфальтоукладач, забезпечує безупинний процес укладання асфальтобетону. І таким чином досягти максимально рівного дорожнього покриття.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У селі на Чернігівщині активістки оновили місток через річку

Підрядна організація, що виконує роботи з поточного середнього ремонту, — ВАТ «Дорожньо-будівельний трест № 2 Гомель». Загальна протяжність ремонтованої ділянки — 7 км. В межах поточного середнього ремонту на цій ділянці планується: влаштувати два шари нового дорожнього одягу, укріпити узбіччя, відремонтувати два мости, облаштувати обстановку на дорозі, влаштувати посадковий майданчик та новий автопавільйон, встановити автономне освітлення на пішохідних переходах.

Усього у 2020 році у Чернігівській області на автомобільній дорозі М-01 Київ — Чернігів — Нові Яриловичі по Ріпкинському району буде відремонтовано 12 км міжнародної траси. Також наприкінці липня в Козелецькому районі розпочато ремонт 38-кілометрової ділянки дороги М-01 по Чернігівській області в межах проєкту капітального ремонту ділянки Київ — Кіпті.

За амбітним планом Укравтодору, у 2020 році у Чернігівській області ремонтами планується охопити 196 км доріг державного значення.

Дорога М-01 Київ — Чернігів — Нові Яриловичі — автомобільний шлях міжнародного значення, який забезпечує транспортне сполучення України з Білоруссю та країнами Балтії. За попередні два роки по Чернігівській області у «гомельському» напрямку від об’їзної Чернігова вже відремонтовано 48 км у напрямку до КПП «Нові Яриловичі».

Служба автомобільних доріг у Чернігівській області

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button