Суспільство

Біля сновської клумби-паровозика люблять відпочивати діти та дорослі (Фото)

Цьогоріч у Сновську з’явилася чудова локація, поруч із якою люблять відпочивати і фотографуватися діти та дорослі. Це декоративна «музична» клумба-паровозик, яку встановили на постаменті, де колись стояв пам’ятник Леніну.

«Паровозик поставили на початку травня. Адже тоді і розсада квітів підросла, щоб можна їх було висаджувати, і погода стала більш теплою й сприятливою», – у коментарі для ЧЕline зазначила Наталія Бобровник, методист міського будинку культури.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чернігів готується святкувати Івана Купала

До речі, за словами місцевих жителів, відколи пам’ятник Леніну повалили, почалися обговорення: а що ж тут має бути замість нього? Місцеві кажуть, що в 2014 році хтось підкинув ідею з фонтаном, і по сьогодні про ту ідею згадують. І раптом з’являється клумба-паровозик. Звісно, якийсь час її активно обговорювали, причому думки були різні. Але нині вже всі звиклися з тим, що вона є.

«Гарне місце, часто ходимо сюди відпочивати з дітьми. Клумба-паровозик – чудова. Взагалі я підтримую всі позитивні зміни, що відбуваються в місті», – сказала жителька Сновська Оксана.

Нова локація була створена руками працівників будинку культури – Миколою Козіком, Сергієм Поповим і Святославом Колодочкиним, а веселе «обличчя» намалювали Наталія Волокушина та Вікторія Шарапата. Квіткове оформлення – Світлана Горбатович.

Нині нова прикраса Сновська стає в нагоді під час різних заходів. Свіжий приклад – дитяче свято.

«У нас завжди конкурс малюнків на асфальті традиційно відбувався перед ґанком будинку культури. А цьогоріч вирішили, що це має бути біля клумби-паровозика. І програма дитяча називалася «Казкове літо». Тож, відповідно до задуму, діти ніби приїхали на уявному паровозику до клумби. Щоправда, був і маленький хлопчик – машиніст і двоє сестер-близнючок, які виконували ролі чергових по станції і зустрічали дитячий «паровозик». Потім кожній дитині був виділений квадратик для малювання, а «чергові по станції» роздавали дітям крейду.

До речі, тоді зібралися діти різного віку з усього міста. Малювали навіть 15-річні підлітки. І бабусі малюків малювали, і всім було цікаво.  І вже й конкурс завершився, і вже чупа-чупси роздали, а діти все не розходилися і малювали», – зауважила Наталія Бобровник.

Цілком можливо, що на місці, де зараз стоїть квітковий паровозик, захочуть втілити в життя якийсь інший задум. Наприклад, повернуться до реалізації ідеї про фонтан. То це аж ніяк не завадить існуванню квіткового паровозика. Його просто переставлять в інше місце, наприклад, на травичку поблизу будинку культури, тож гарна та позитивна локація буде збережена.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ірина Осташко

Фото автора та зі спільноти «Підслухано Сновська громада»

Ще статті по темі

Back to top button