Суспільство

Бізнес на новому місці: жінка з Семенівки розпочала свою справу

Бізнес на новому місці – цілком реально… Це добре підтверджує історія переселенки Євгенії Голуб, яка скористалася можливістю отримати мікрогрант за програмою «Власна справа» урядового проєкту «єРобота» та відкрила експрес-перукарню.

Вона переїхала до Чернігова з прикордонної Семенівки. Там 13 років мала власний перукарський бізнес, чоловік також був при роботі, разом виховували 4-х дітей і виїжджати нікуди не збиралися.

Наважилися лише тоді, коли в сусідський двір, за 30 метрів від їхнього будинку, прилетіло…
Оговталися від пережитого вже на новому місці й почали думати, що робити далі. У службі зайнятості запропонували скористатися грантовою програмою «Власна справа», згідно з якою на започаткування або розвиток бізнесу можна отримати від 50 до 250 тис. грн, залежно від кількості створених робочих місць (одного-двох). Жінка каже, що саме тоді з’явилася надія на новий старт — відкриття експресперукарні в Чернігові з помірними цінами, аби швидше отримати прибуток. Про це повідомляють у обласному центрі зайнятості.

Бізнес-план подала через «Дію», пройшла онлайн-співбесіду з фахівцями обласного центру зайнятості та отримала грантові кошти, які спрямувала на купівлю обладнання, меблів, матеріалів, оренду приміщення, виготовлення рекламної вивіски тощо.

Місцезнаходження свого закладу – ринок «Вісла», – підприємниця обрала невипадково. Тут завжди великий потік людей, серед яких як місцеві мешканці, так і гості міста, які приїздять сюди на закупи. «Окрім експрес-стрижок, тут можна зробити весільні та святкові зачіски, фарбування, колорування волосся за сучасними технологіями та доступними цінами. Послуги надаємо швидко та якісно – у цьому наша перевага», – пояснює Євгенія Голуб.

На цьому співпраця зі службою зайнятості не закінчилася, наступним етапом була допомога у підборі та підготовці кадрів. Обов’язковою умовою отримання мікрогранту для Євгенії стало створення двох робочих місць. Їх займуть Наталія Сукретна (до речі, також переселенка) та Тетяна Пінчук, які наразі за скеруванням служби зайнятості здобувають професії перукаря-модельєра та майстра манікюру в Сумському центрі професійно-технічної освіти державної служби зайнятості.

І це ще не все. Після працевлаштування майстринь підприємиця може отримати від служби зайнятості компенсацію за працевлаштування безробітної з числа ВПО.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button