Суспільство

Брижинський розповів, що думає про ідею звітувати перед депутатами Чернігівської міськради

Депутати Чернігівської міськради вимагають від Дмитра Брижинського звітувати перед ними про діяльність міської військової адміністрації. Відповідний проєкт рішення зареєстрований у порядку денному 41-ї сесії Чернігівської міськради.

  • З метою інформування депутатського корпусу та мешканців міста про діяльність Чернігівської міської військової адміністрації проєктом рішення пропонується заслухати на пленарному засіданні сесії Чернігівської міської ради VIII скликання звіт начальника Чернігівської міської військової адміністрації Брижинського Д. В, – йдеться в пояснювальній записці до проєкту рішення.

Заяву щодо винесення питання на розгляд ради зареєстрував депутат Олександр Шевчук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рідні захисника зі Сновська просять підписати петицію про присвоєння йому звання ГерояУкраїни (посмертно)

Утім, на думку Дмитра Брижинського, подібні проєкти рішення, а також можливі голосування за них – незаконні, адже, відповідно до закону України про військово-цивільні адміністрації, вони підзвітні Президенту України, а не депутатському корпусу міськради.

  • Мені, чесно кажучи, ніяково і навіть сумно, що депутати Чернігівської міської ради, які вже не перший рік займають свої посади, не орієнтуються в законодавстві. За той час, відколи в нашій країні триває війна, а також за період існування міської військової адміністрації, треба було розібратися в тому, які повноваження має, а також кому підпорядкована та перед ким звітує Чернігівська міська військова адміністрація. Чернігівській міській раді підзвітний секретар міської ради, а начальник міської військової адміністрації підзвітний Президенту. Всі повинні діяти в межах, визначених чинним законодавством України. Так от, законодавством не визначено, що міська військова адміністрація має звітувати перед міською радою. Це протизаконна вимога та протизаконні дії депутатів. Можливо, вони просто не знають законодавства, – у коментарі для «ЧЕЛАЙН» зазначив начальник Чернігівської міської військової адміністрації Дмитро Брижинський.

Таліна Тарасенко

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button