Суспільство

Бізнес, народження дитини та донати: цілі жителів Чернігівщини на наступний 2024 рік

Коли в країні війна, дуже складно планувати щось на наступний день, не кажучи вже про наступний рік. Українці дедалі частіше звикають жити сьогодні, не плануючи щось наперед, оскільки ніхто не знає, що зробить наш агресивний сусід уже завтра. Та психологи все ж таки радять складати карти бажань і ставити цілі на майбутнє, таким чином можна відволіктися від жахливих подій і трішки розвантажити свій мозок. Проте вони ж і зазначають, що планувати варто лише те, що дійсно в наших силах.

Та чи будують якісь плани на наступний рік жителі Чернігова й області? Які цілі ставлять на майбутнє?

Валентина Невмержицька, м. Чернігів

Цілі на наступний рік: отримати права та купити машину, відвідати Європу і зробити нове татуювання.

Юлія Литвиненко, м. Чернігів

Мої цілі: розвивати свій бізнес, сплачувати податки і донатити, щоб закінчилася війна. Це основні. Щодо якихось більш точних чи глобальних, то важко сказати і важко планувати. Думаю скласти іспит на права, бо давно мрію. Буду продовжувати ходити в спортзал, вивчати англійську. На цей рік планувала це все, але щось пішло не так.

Ольга Дорошенко, м. Чернігів

Про цілі нікому не розповідаю.

Катерина Габренко, м. Чернігів

Я, звісно, про цілі не задумувалася. Але перша ціль і найголовніша – це стати мамою наступного року, друга – поїхати на відпочинок в Карпати або до Львова з сімʼєю.

Людмила Бондаренко, с.Піски

Цілі на наступний рік… Якщо як майстра манікюру, то планую пройти курси підвищення кваліфікації та зробити зміни в робочому кабінеті. А якщо просто, то планую ремонт у будинку, хочу схуднути та зустріти перемогу.

Ірина Пономаренко, м. Чернігів

Планую кар’єрне зростання, вирости професійно, удосконалювати свої знання та вміння в професії. Завершити ремонт удома і дуже хочеться завести собачку.

Олена Байдала, с. Семенівка

Головна моя ціль на наступний рік – змінити роботу, але наразі не знаю, в який бік рухатися.

Аліна Ступак, с. Криски

Хоч як би це звучало, але ціль на наступний рік – вижити, цього року з цим впоралася, хотілось би і наступного її досягти. Насправді я вже два роки живу, по суті, без цілей, тому що планувати з такими сусідами щось просто нереально.

Юлія Пилипенко, с. Покошичі

Ціль на наступний рік – зібрати ще один мільйон для наших захисників.

Проте головна ціль усіх українців – це Перемога над ворогом.

Оксана Замятіна

Ще статті по темі

Back to top button