Суспільство

Бізнес-освіта у Польщі: як це працює для українців

Польські виші приваблюють абітурієнтів не тільки якістю освіти та можливістю отримати міжнародний досвід, а й унікальними програмами з бізнес сфери. Детальніше про цю тему нам допомогли дізнатися фахівці з міжнародної освіти UniverPL.

Мовне питання у Польщі

Існує міф серед абітурієнтів, що для вступу в польському універі не обов’язково знати польську, адже там все пристосовано до потреб іноземців, і українцям буде легко адаптуватися. Мусимо розчарувати — мова навчання у польських вишах дуже важлива! Тож абітурієнтам слід налаштуватися на дві мови, серед яких провідна — польська, а додаткова — англійська.

 

“Польська мова вкрай необхідна з перших днів перебування на навчанні! Добре, що зараз доступні курси польської мови у Вінниці, Чернігові, Полтаві та інших обласних центрах, де абітурієнти можуть вивчити основи мови та попрактикуватися у живому спілкуванні. Це вирішить безліч проблем чернігівчан, вінничан та інших українців у перші ж місяці життя в Польщі та допоможе уникнути ризиків відрахування з вишу,” — розказали в UniverPL.

Європі потрібні кваліфіковані логісти

kursovie-logistika

Логістика — напрямок бізнес-освіти, що охоплює проблеми управління будь-якими процесами, від роботи з матеріальними об’єктами до інформаційних потоків. Ця сфера наразі надзвичайно затребувана, адже кваліфікованих спеціалістів критично не вистачає. Отже отримати фах логіста — перспективно і престижно, у майбутньому можна отримати безліч привабливих пропозицій роботи.

 

В Чернігові, Харкові, Києві та інших містах України працюють кафедри логістики, однак зв’язки з європейськими освітніми програмами порівняно обмежені. Серед польських вишів варто відзначити спеціальність “Логістика”, що її провадить Міжнародний університет логістики і транспорту. Факультет співпрацює з групою бізнес-шкіл ESIDEC м. Метц (Франція) та має відзнаки Польщі та Франції як лідер працевлаштування за фахом. Тож навчання на цьому факультеті — вдала ідея для українців, враховуючи перспективи добре оплачуваної та престижної спеціальності та роботи в майбутньому.

Підтримка студентських стартапів

start2

Неабияка перевага для будь-якого вишу — це можливість студентів вже під час навчання створити щось визначне у сфері своєї спеціальності. Для бізнес освіти це, звісно, цікавий бізнес-проект, що може стати першим експериментом або навіть фундаментом для майбутнього. В цьому випадку дуже важливо, щоб вчасно знайшлася підтримка для цікавого стартапу.

 

У цьому сенсі виділяється Вроцлавська політехніка,- легендарний вищий навчальний заклад, популярний у студентів, як місцевих, так і іноземців. Тут є якісна освіта та всі умови для навчання, краудфандингові проекти і навіть свій Інкубатор підприємництва, на кшталт інкубаторів Кремнієвої долини у Сан-Франциско. Тут у здібних студентів є всі шанси не лише вчитися, а й увійти в крупний бізнес з нуля, маючи лише талант та бажання.

 

Бізнес освіта у Польщі зараз є доступною для українців, а перспективи такого навчання заходять далеко за звичайні уявлення пересічного студента.

Реклама

Ще статті по темі

Back to top button