Суспільство

Бізнес під час війни: жителі області продовжують долучатися до програми «Власна справа»

Учасником програми «Власна справа» урядового проєкту «єРобота»  став 24-річний Денис Чуєнко з Чернігова. Він отримав мікрогрант та відкрив кафе з приготування фастфудів.  

Ідею стати підприємцем Денис «виношував» близько чотирьох років, не наважувався реалізувати через брак коштів для старту. Працював спочатку за здобутою професією електромонтером, потім – торговим представником, інкасатором, а мріяв про власний бізнес. Прикладом  був старший брат, який відкрив кав’ярню. Саме від нього, а потім і від друзів дізнався про можливість отримати мікрогрант. Більше інформації знайшов в інтернеті. А далі – подав заяву та бізнес-план через портал «Дія», пройшов онлайн співбесіду з фахівцями обласного центру зайнятості та став одним з переможців на отримання фінансової допомоги.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У «Дії» почали тестувати послугу онлайн-закриття ФОП

Своє невеличке кафе підприємець-початківець вирішив розмістити у промисловій зоні на околиці міста. Грантові кошти витратив на оренду приміщення та обладнання, взяв на роботу двох працівників. До речі, створення робочих місць є обов’язковою умовою і від їхньої кількості залежить сума фінансової підтримки.

Нагадуємо: за програмою «Власна справа» можна отримати на започаткування або розвиток бізнесу від 50 до 250 тис. грн, залежно від кількості створених робочих місць: одне робоче місце – до 150 тис. грн, два і більше – 250 тис. грн.

Подати заяву на отримання грантів за урядовим проєктом «єРобота» можна через Дію.

Консультації – в  Telegram-каналі обласного центру зайнятості. 

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

За повідомленням Чернігівського обласного центру зайнятості

Ще статті по темі

Back to top button